Simona Halep visszalépett az idei Roland Garrostól

A női teniszezők világranglistájának 3. helyén álló Simona Halep nem vesz részt a május 30–június 13 között megrendezett francia nyílt teniszbajnokság (Roland Garros) küzdelmein.

A 29 éves konstancai lány azt követően döntött így, hogy a két héttel korábban izomszakadást szenvedett a római tenisztorna 2. fordulójában.

A sérülés után bizonytalan volt, hogy sérülése mennyire súlyos, mennyit kell kihagynia. Viszont most részletes orvosi vizsgálatok megerősítették azt, amit már korábban is lehetett sejteni: konstancai lány nem épül fel a Roland Garros kezdetéig.

Simona Halep többször is kijelentette a múltban, hogy a párizsi torna a kedvenc Grand Slam tornája. Karrierje során három döntött játszott a Roland Garros salakpályáján, a 2014-ben és 2017-ben elvesztett finélák után 2018-ban itt emelhette magasba élete első Grand Slam trófeáját.

A román teniszező azért sem erőlteti a párizsi tornán való részvételét, mert feltett szándéka, hogy olimpiai éremmel térjen haza Tokióból, ehhez elengedhetetlen, hogy addigra száz százalékos fizikai formában legyen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?