Több száz Liverpool-drukker perli az UEFA-t

Az FC Liverpool közel 900 szurkolója beperelte az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA) a tavalyi párizsi Bajnokok Ligája-döntőn a stadionon kívül kialakult káoszban elszenvedett sérülések miatt, írja a Nemzeti Sport.

A 887 drukkert képviselő ügyvédi iroda hétfőn nyújtotta be jogi keresetét, amelyre az UEFA eddig nem reagált.A tavalyi döntőre készülő Liverpool-szurkolók | Fotó: Facebook/FC Liverpool

A Real Madrid 1–0-s sikerével zárult finálé előtt a francia fővárosban uralkodó közlekedési káosz miatt sok néző csak késve érkezett a stadionhoz, így számos, érvényes jeggyel rendelkező szurkoló nem jutott be a Stade de France-ba, miközben sok Liverpool-drukker belépő nélkül próbált bejutni. Eközben többen összetűzésbe kerültek a rendezőkkel, majd a fellépő rendőrök könnygázt vetettek be. A finálé végül 36 perces csúszással kezdődött.

Teodor Teodoridisz UEFA-főtitkár múlt hónapban jelentette be, hogy az UEFA kárpótlást fizet a jegyük birtokában is stadionon kívül ragadt liverpooli drukkereknek, elismerve „negatív tapasztalataikat”. Az incidensekről februárban közzétett független áttekintés szerint az UEFA volt a felelős a „majdnem katasztrófát eredményező” helyzetért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?