Tavaly az év 16 év alatti játékosa lett a kolozsvári Keszler-Nagy Roland, idén trófeát nyerne az FK Csíkszeredával

Tavaly az év 16 év alatti játékosa lett az FK Csíkszeredánál, a jövőben felnőtt szinten is megmutatná tudását a kolozsvári Keszler-Nagy Roland, aki kisgyerekként Erdély első magyar utánpótlás nevelő labdarúgó egyesületében, a Dribli Erdélyi Gyerekfoci Klubban ismerkedett meg igazán a labdarúgással. Idén már klubjának U17-es csapatában bizonyíthatja tudását és szállhat harcba társaival a trófeákért, a bajnokság alapszakaszában mutatott remek formájuk bizakodásra adhat okot mindenki számára.

Keszler-Nagy Roland 2007-ben született Kolozsváron. Kisgyerekként, iskolás évei elején került a Dribli Erdélyi Gyerekfoci Klubhoz, amelynek a tömegsport népszerűsítése mellett fontos célja a tehetséges gyerekek sportkarrierjének előkészítése, illetve játéktudásuk fejlesztése.

Fotók: a sportoló személyes archívuma

 A 2011-ben alapított utánpótlás nevelő egyesület abból a szempontból fiatalnak számít, hogy az ott készülő gyerekek koruk miatt még nem válhattak élsportolóvá, Keszler-Nagy Roland viszont a csíkszeredai Székelyföld Labdarúgó Akadémián nyújtott remek teljesítményével már sokak figyelmét felkeltette.

 A fiatal jobb hátvéd esetében nem túlzás kijelenteni, megvan az esélye rá, hogy profi szinten is megállja helyét a jövőben. Tavaly a 16 éven aluliak korosztályában az év játékosának választották, jelenleg az országos szinten komoly erőt képviselő U17-es csatapattal küzd a bajnoki címért.

A Dribliből több állomáson keresztül vezetett az út jelenlegi klubjáig. 2015-ben elment a Kolozsvári ACSF Juniorul nevű klubhoz, ahol három évet töltött el, utána visszament a Driblihez újabb két szezonra. Korosztálya megszűnése után először a Kolozsvári Sporting csapatához került, azt követően pedig a Csíkszeredához.

„Amikor még kisgyerekként a CFR-nél játszottam, az edző úgy gondolta, hogy a Ricsit könnyebb kimondani, mint a Rolit. Ezt követően azok az osztálytársaim is elkezdtek így szólítani, akikkel később az említett junior csapatban játszottam. Utána a Driblinél és a Sporting csapatánál is így hívtak, Csíkszeredában viszont már Rolandnak neveznek” – árulta el korábbi becenevének eredetét a fiatal labdarúgó.

A kezdés nehéz volt számára Csíkszeredában, idővel viszont belejött a játékba, ezt jelzi a már említett tavalyi legjobb 16 éven aluli játékosnak járó elismerés is. Edzői szerint Keszler-Nagy Rolandnak főleg mentalitásban kell fejlődnie a közeljövőben, hiszen bizonyos helyzetekben túl könnyen felmérgesedik.

Ebben a szezonban már a klub U17-es csapatát erősíti, társaival az alapszakaszt a bajnokság nyugati csoportjának második helyén zárták.  Az elmúlt hónapokban elért eredmények közül érdemes kiemelni az éllovas Craiovai U ellen aratott 7-3-as győzelmüket, amelyet a félidei 2-3-as hátrányból fordítottak meg.

„A csapat most van a legjobb formában. A bajnokságot vagy a kupát szerintem illene elhozni idén” – tűzte ki célként a játékos.

A továbbiakban hozzátette, nehéz fiatalként a labdarúgást összeegyeztetni a tanulással, de tudja, hosszútávon a sporton kívül az élet egyéb területein is helyt kell majd állnia. Hamarosan eléri azt a kort, amikor már szóba jöhet felnőtt karrierjének elkezdése is.

„Tehetség, munka és mentalitás kell a feljutáshoz, de ennél az akadémiánál nagy esély van erre. Volt már erre példa, tehát lehetséges elérni” – helyezte kilátásba bizakodóan a felnőtt csapathoz való csatlakozás lehetőségét Keszler-Nagy Roland.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?