banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Roland Garros: Djokovics óriási küzdelemben fordított, Medvegyev kiesett

Több mint négy és fél órás meccsen győzte le a szerb világelső az argentin Francisco Cerundolót, ezzel ő is bejutott a legjobb nyolc közé.

Hétfőn folytatódtak az idei Francia Nyílt Teniszbajnokság küzdelmei. A játéknap kisebb meglepetéssel indult, az ötödik kiemelt orosz Danyiil Medvegyev ugyanis négy játszmában kikapott az ausztrál De Minaurtól, így búcsúznia kellett a párizsi tornától.

Kép forrása: Roland Garros hivatalos oldala (Fotós:Corinne Dubreuil / FFT)

A nap és valószínűleg az idei torna egyik legnagyobb mérkőzését Novak Djokovics és Francisco Cerundolo játszotta egymással. Bár a világelső simán, 6–1-re nyerte meg az első szettet, a következő játszmákban látványos fizikai problémái akadtak, az argentin játékos pedig jó teniszt játszva átvette a vezetést. 2–1-es előnyben volt a szetteket tekintve, amikor újra elvette a szerb adogatását, néhány játék hiányzott neki a győzelemhez. Djokovics szinte az utolsó pillanatban kapcsolt magasabb fokozatra és látványos pontokat játszva ő jött ki győztesen a több mint négy és fél órás küzdelemből.

A világelső következő ellenfele a tavalyi döntős Casper Ruud lesz, aki az amerikai Taylor Fritzet verte meg. De Minaur a szintén nagyon hosszú, éjszakába nyúló meccset játszó Alexander Zverev ellen fog pályára lépni a negyeddöntőben.

Női ágon jónak ígérkezett a kazah Rybakina és az ukrán Svitolina meccse, előbbi magabiztos játékkal, két játszmában megoldotta a továbbjutást. Negyeddöntős ellenfele az olasz Paolini lesz. Búcsúzott a franciák utolsó egyéniben versenyben maradt teniszezője is, Varvara Gracseva, őt a tizenhét éves orosz Mira Andrejeva győzte le. Neki igazán nehéz feladata lesz a következő meccsén, ugyanis a végső győzelemre is esélyes Arina Szabalenkával kell megküzdenie.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?