banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Roland Garros: Marozsán kiesett egyéniben, a románok bejutottak a harmadik körbe

Túl nagy falat volt a tizedik helyen kiemelt Grigor Dimitrov Marozsán Fábiánnak a Francia Nyílt Teniszbajnokságon, három szettben kapott ki a magyar teniszező. A nőknél Ana Bogdan és Irina Begu is sikerrel vette a második fordulót.

Két esős nap után csütörtökön az időjárás valamivel jobban megkímélte a tenisztorna szervezőit, sokat be tudtak fejezni a korábban elhalasztott vagy felfüggesztett meccsek közül. Bepótolták Marozsán és Dimitrov meccsét is, amelyet a vártnál talán simábban, 6–0, 6–3, 6–4-re nyert a világranglista tizedik helyén álló bolgár teniszező.

Marozsán Fábián | Fotó: ilovetennis Facebook oldala

A pályára lépő két román játékos közül mindkettő győzni tudott. Irina Begu a cseh Linda Noszkovát, Ana Bogdan pedig az esélyesebbnek tartott Anasztaszija Pavljucsenkovát múlta felül két játszmában.

Nem születtek meglepetések a legjobbak meccsein, a férfiaknál Djokovics, a nőknél pedig Szabalenka jutott tovább probléma nélkül a harmadik fordulóba. Az esti meccsen a francia közönségkedvenc Monfils szenvedett háromszettes vereséget az olasz Musettitől.

Jónéhány érdekes meccset rendeznek a pénteki nap folyamán is, a kedvező időjárás esetén elkezdhetik bepótolni a páros tornáról elmaradt találkozókat.  Ott még versenyben vannak a magyarok, Marozsán Fábián és Babos Tímea is pályára léphet saját partnerével.

A tornán szigorításokat vezettek be egyes szurkolók magatartása miatt, többek között alkoholtilalmat a lelátón, miután a belga David Goffin arra panaszkodott, hogy felé köpött egy néző. Az elmúlt napokban több teniszezőt is ért a közönség részéről valamilyen atrocitás, ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy szigorítanak a szabályokon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?