banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Tenisz: Marozsán Fábián sikerrel vette az első fordulót

A férfiak mezőnyében legjobb magyarként rangsorolt játékos három szettben nyerte első mérkőzését a kazah Kukuskin ellen. Gálfi Dalma szoros meccsen búcsúzott a tornától.

Elkezdődtek vasárnap az idei Francia Nyílt Teniszbajnokság főtáblás mérkőzései Párizsban. Megkezdte szereplését Marozsán Fábián is, aki közel másfél óra alatt 3–0-ra verte meg a kazah Mikhail Kukuskint, ezzel bejutott a második körbe, ahol a tizedik helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrov ellen játszik.

A másik pályára lépő magyar játékosnak, Gálfi Dalmának nem jött össze a továbbjutás, két szoros játszmában kapott ki a cseh Katerina Siniakovától. Román részről Jaqueline Cristian játszott az első nap, őt a jóval esélyesebb Jelena Ostapenko győzte le.

Marozsán Fábián | Fotó: ilovetennis Facebook oldala

Nagy meglepetés nem született az első játéknapon, a végső győzelemre is esélyesnek tartott spanyol Carlos Alcaraz mindössze néhány játékot veszítve győzött az amerikai Jeffrey John Wolf ellen. Női ágon a négyszeres Grand Slam bajnok japán, Oszaka Naomi kiélezett meccsen jutott tovább, jó eséllyel a második körben a világelső Iga Swiatekkel találkozhat.

A játéknap egyik legjobban várt mérkőzése az esti Stan Wawrinka – Andy Murray meccs volt, amelyet a korábbi győztes svájci játékos tudott megnyerni 6–4, 6–4, 6–2-re.

Hétfőn jónéhány izgalmas meccsel folytatódik a torna, magyar részről pályára lép Fucsovics Márton is a kilencedik helyen kiemelt Stefanos Cicipasz ellen, Udvardy Panna pedig az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova ellen játszik. A rekordbajnok Nadal akár pályafutása utolsó mérkőzését is játszhatja a tornán a jó formában lévő Zverev ellen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?