banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Roland Garros: Fucsovics korábbi döntőssel játszik az első körben, Nadal is nehéz ellenfelet kapott

Kisorsolták csütörtökön a francia nyílt teniszbajnokság főtáblájának meccseit. Az első forduló programjában sok erős párosítást találunk, Fucsovics Márton Stefanos Cicipasszal játszik, Marozsán Fábián pedig selejtezős ellenfélre vár.

Ismertté váltak a teniszszezon második Grand Slam tornájának, a párizsi Roland Garossnak ágrajzai. Jónéhány érdekes mérkőzésre lehet számítani az első napokban, ezek közé tartozhat Fucsovics Márton és a korábbi döntős görög Stefanos Cicipasz találkozója is, akit ezúttal kilencedik kiemelt lesz a tornán. Marozsán Fábiánnak várhatóan könnyebb lesz a dolga, ő ugyanis selejtezős ellenféllel csap össze.

Fotó: Fucsovics Márton Facebook-oldala

A Garros legendájának és rekorderének számító Rafael Nadal nem volt szerencsés a sorsolásnál, ugyanis a római torna győztesével, Alexander Zverevvel játszik, ami az első forduló csúcsmeccsének tekinthető.

Érdemes megemlíteni, hogy két szebb napokat látott, háromszoros Grand Slam-bajnok is találkozik egymással, Andy Murray Stan Wawrinkával mérkőzik. A világelső és egyben címvédő Novak Djokovics a hazaiak szabadkártyás játékosát, Pierre-Hugues Herbert-t kapta, továbbjutás esetén a folytatás sem tűnik nehéznek számára.

Bár a női verseny selejtezőjében Gálfi Dalma vereséget szenvedett csütörtökön, Udvardy Pannának pénteken még van esélye főtáblára jutni. A román játékosok közül többen is számukra elfogadhatónak tűnő első körös ellenfelet kaptak, Jaqueline Cristian viszont kifogta a kilencedik kiemelt, korábbi győztes Jelena Ostapenkót.

A címvédő lengyel Iga Swiatekre selejtezős ellenfél vár, továbbjutás esetén akár a négyszeres Grand Slam bajnok Oszaka Naomi is következhet, a japán lány viszont eddigi eredményei alapján salakon kevésbé számít erős játékosnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?