Roland Garros: Rafael Nadal óriási meccsen győzte le Novak Djokovicsot

A 13-szoros Roland Garros-bajnok és összességében 21. Grand Slam elsőséggel rendelkező Rafael Nadal a címvédő és 20-szoros GS-bajnok Novak Djokoviccsal játszott a Roland Garros negyeddöntőjében.

Rafael Nadal kezdte jobban a meccset, és viszonylag simán, két brékkel megnyerte az első szettet. A második elején kétszer is elvette Novak Djokovics szerváját, de a szerb vissza tudott jönni, előbb egyenlített, majd egy 88 perces játszma végén a szett is az övé lett.

Úgy tűnt, hogy Djokovics feljövőben van, Nadal azonban a harmadik játszmát is kiválóan kezdte, ismét megtalálta az agresszívebb teniszét, és ez a szett is 6:2-vel lett a spanyolé.

A negyedik játszmában Novak Djokovics kezdett brékkel, 5:3-nál játszmalabdái is voltak, de Nadal előbb ezeket hárította, majd rövidítésre mentette a szettet, ott pedig viszonylag magabiztosan a játszmát és a meccset is behúzta.

A spanyol zsinórban hatodszor játszhat elődöntőt Párizsban, ez még számára is csúcs. A négy között Alexander Zverev lesz az ellenfele.

Roland Garros, negyeddöntő

  • Nadal–Djokovics 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (7–4)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?