A Roland Garroson sem vehet részt Novak Djokovics?

Fotó: Agerpres/EPAÚgy tűnik, Novak Djokovics kálváriája még nem ért véget, ugyanis a dolgok jelenlegi állása szerint a francia nyílt bajnokságon, a Roland Garroson sem játszhat, miután a francia sportminisztérium közölte, nem fogják felmenteni az országban érvényes járványügyi szabályok alól.

Mint írtuk, a világelső szerb teniszező nem vette fel a koronavírus elleni védőoltást, ezért kitoloncolták Ausztráliából, miután elvesztette a bírósági pert, mely vízuma törlése miatt indult. Eközben a francia parlament vasárnap elfogadta az oltási igazolványra vonatkozó törvényjavaslatot, így ezentúl minden nyilvános helyen, így éttermekben, kávézókban, és mozikban is kötelezően fel kell majd mutatni az oltási igazolványt belépéskor.

A szabályok ráadásul már most érvényben vannak, Roxana Maracineanu sportminiszter hétfőn közölte, Djokoviccsal sem fognak kivételezni, és rá is ugyanazok a szabályok érvényesek, mint bárki másra az országban. S bár a francia bajnokság csak májusban lesz, és addig még akár a teniszcsillag is dönthet úgy, hogy beoltatja magát, a francia kormány álláspontja egyértelmű, és ezen nem is terveznek változtatni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?