Roland Garros: Djokovics szerint a sajtótájékoztatók a sport részei

Fotó: Twitter/Roland GarrosNovak Djokovics szerint bár időnként kényelmetlen lehet részt venni rajtuk, a sajtótájékoztatók a sport és a teniszélet részei – a szerb világelső így reagált Oszaka Naomi bejelentésére, mely szerint a japán éljátékos nem vesz majd részt a vasárnap rajtoló Roland Garros mérkőzés utáni médiaeseményein.

„Megértem, hogy ezek a sajtótájékoztatók időnként kellemetlenek, és ezt nem mindig élvezed, főleg ha veszítesz. Ugyanakkor ez is a sport és a teniszélet része, amit meg kell csinálnunk, különben megbüntetnek” – fogalmazott Novak Djokovics a belgrádi tenisztornán lejátszott csütörtöki találkozója után.

A Grand Slam-viadalok szabályzata szerint a játékosoknak minden mérkőzésüket követően, harminc percen belül a média rendelkezésére kell állniuk. Amennyiben nem jelennek meg, 20 ezer dollárig terjedő pénzbüntetésre számíthatnak. Djokovicsot tavaly a US Openen büntették meg emiatt, ugyanis miután a negyedik fordulóban véletlenül torkon talált labdával egy vonalbírót és kizárták, nem jelent meg a sajtó képviselői előtt.

A négyszeres Grand Slam-tornagyőztes japán Oszaka csütörtökön a közösségi oldalán jelentette be, hogy mentális egészségének megóvása érdekében nem vesz részt a sajtótájékoztatókon a vasárnap kezdődő francia nemzetközi bajnokságon. Hozzátette, reméli, hogy a bírságot jótékony célra fordítják majd, és mentális egészséggel foglalkozó szervezetek kapják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?