Hatalmas tömeg ünnepelte Djokovics rekordját Belgrádban

Több száz rajongó gyűlt össze hétfőn – a tomboló koronavírus járvány ellenére – Novak Djokovics belgrádi étterme előtt, ahol a teniszező és családja tűzijátékot rendezett.

A 18-szoros Grand Slam-bajnok Djokovics a családjával és a rajongóival azt ünnepelte, hogy egyetlen férfi sem töltött összesen annyi időt a világranglista élén a tenisz történetében, mint ő. A szerb játékos ezen a héten pályafutása 311. hetét kezdte meg világelsőként, ezzel pedig megdöntötte Roger Federer 310 hetes rekordját.

Hétfőn a szerb fővárosban több épületre is Djokovics portréját vetítették ki, montázsokban pályafutása legszebb pillanatait elevenítették fel, miközben a zászlókat lobogtató rajongók „Nolo, Nolo” skandálással éltették kedvencüket.

„A mai nap nemcsak nekem, hanem a családomnak és egész Szerbiának különleges. Köszönöm nektek ezt a sikert, amely egyben az egész nemzet sikere” - mondta Djokovics az ujjongó tömegnek.

A helyszíni beszámolók és a Belgrádban készült képek tanúsága szerint a koronavírus-járvány ellenére sokan nem tartották be a védőtávolságot.

(Címlapfotó: Agerpres/Xinhua)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?