Thiem legyőzte Djokovicot a tenisz ATP-világbajnokságon, és bejutott az elődöntőbe

Dominic Thiem Roger Federer után az ötszörös győztes Novak Djokovicot is legyőzte a Londonban zajló férfi tenisz ATP-világbajnokságon, így bejutott az elődöntőbe.

A vasárnapi nyitónap győzteseinek találkozója óriási, közel háromórás csatát hozott, mindkét játékos remekül teniszezett. Az első játszmában a rövidítés döntött, miután egy-egy brék mellett mindketten biztosan hozták adogatásaikat. A tie-breakben 5:5-nél Thiem rontott, majd Djokovic jól szervált és előnybe került.  Mindez láthatóan nem törte meg Thiemet, aki a második szettben villámrajtot vett, rögtön brékelőnybe került, majd magabiztosan menetelt a szettgyőzelemig.

A harmadikban is az osztrák kezdett jobban, a szerb sztár viszont 3:3-nál utolérte, 5:5 után azonban ismét elveszítette szervajátékát. Dominic Thiem a meccsért szerválhatott, de megremegett a keze, így rövidítésben dőlt el a meccs. Ott Djokovic volt a jobb az elején, 3-0-ra elhúzott, ellenfele viszont nem adta meg magát, ismét ellenállhatatlan teniszt mutatott be és fordított, 7-5-re megnyerte a szettet és a meccset.

A csoport korábbi meccsén Roger Federer két szettben legyőzte az olasz Matteo Berrettinit, ami azt jelenti, hogy a csütörtöki zárókörben Federer és Djokovic csatája dönt arról, hogy melyik sztár csatlakozik Thiemhez az elődöntőben.

Björn Borg-csoport, 2. forduló:

  • Dominic Thiem (osztrák, 5.)-Novak Djokovic (szerb, 2.) 6:7 (5-7), 6:3, 7:6 (7-5)
  • Roger Federer (svájci, 3.)-Matteo Berrettini (olasz, 8.) 7:6 (7-2), 6:3

Kapcsolódók

Kimaradt?