Óvadék ellenében feltételes szabadlábra helyezik Dani Alvest

Szabadulhat a börtönből Dani Alves, a spanyol bíróság szerdán úgy döntött, hogy a brazil futballklasszis egymillió euró óvadék ellenében feltételes szabadlábra kerülhet, amíg ügyében jogerős döntést hoznak.

A Bracelona egykori sztárját februárban ítélték 4 év és hat hónapletöltendő szabadságvesztésre nemi erőszak miatt, de az alapfokú döntést mindkét fél megfellebbezte. Az ügyészség 9 évre szigorítaná a büntetését.

Fotó: Wikipedia/archív felvétel

Dani Alvest tavaly január óta előzetesben tartották, a bíróság ugyanis attól tartott, hogy elszökik Spanyolországból. Az esküdtszék szerdai döntésekor úgy ítélte meg, hogy ez a kockázat már nem áll fenn. Dani Alves az óvadék kifizetése esetén szabadon távozhat, de az ország területét nem hagyhatja el és az áldozatát sem közelítheti meg.

A pályafutása során elnyert 43 serlegével minden idők legeredményes futballistájaként számon tartott 40 éves brazilnak az alapfokú ítélet szerint 150 ezer eurós kártérítést is fizetnie kell áldozatának, de mivel korábban személyes csődöt jelentett, korábbi válogatottbeli csapattársa, Neymar segítette ki pénzzel. Botránya nyomán a Barcelona törölte Dani Alves nevét a legendái közül.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?