Korszakzárás a Freiburgnál, Christian Streich 29 esztendő után távozik

Christian Streich a szezon végén távozik a Freiburgtól – jelentette be hétfőn az edző döntését a német futballélvonalban érdekelt klub. Az 58 éves szakember elképesztően hosszú, 29 esztendő után hagyja el a Sallai Rolandot és Szalai Attilát is foglalkoztató egyesületet, ahol kezdetben az U19-es csapatot edzette, majd 2008-tól másodedző volt, az elmúlt tizenkét esztendőben pedig vezetőedzőként irányította a Bundesligában szerepelő gárdát.

„Sokáig gondolkodtam ezen és számos egyeztetésen vagyok túl, de úgy hiszem, 29 év után eljött az idő, hogy új energiáknak, új szakembereknek és új lehetőségeknek adjak helyet. Száz és száz különleges élmény fűz ehhez a klubhoz, amely egyet jelent az életemmel, és nagyon hálás vagyok mindazért a szeretetért és támogatásért, amelyet itt kaptam” – idézte a Freiburg közleménye a vezetőedzőt.

Fotó: scfreiburg.com

Az MTI beszámolója alapján Streich az egyesület történetének második leghosszabb ideje dolgozó edzője, Volker Finke ugyanis 16 éven át, 1991-től 2007-ig volt trénere a Freiburgnak. A Bundesligában szereplő együttesek edzői között Streich szintén a második legrégebb óta regnáló tréner, csak a Heidenheimet 2007 óta irányító Frank Schmidt előzi meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?