Szabadul a börtönből az egykori román válogatott labdarúgó – a Dinamotól kapott ajánlatott

Dănuţ Lupu feltételes szabadlábra helyezéséről döntött csütörtökön Bukarest ötödik kerületének bírósága. Az egykori válogatott labdarúgót két alkalommal is jogosítvány nélküli vezetésen érték, amiért hét hónap és tíz nap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A Lupu feltételes szabadlábra helyezéséről szóló döntés nem jogerős, az ügyészek három napon belül megfellebbezhetik – közölte az Agerpres. A tárgyaláson a volt sportoló azt mondta, hogy megbánta a tettét, és haza szeretne menni. Ügyvédje azzal is érvelt, hogy Lupu ajánlatot kapott a Bukaresti Dinamo klubtól, amelynek a sportigazgatója lehet.

Az egykori válogatott labdarúgót, mint beszámoltunk róla, tavaly októberben ítélte jogerősen szabadságvesztésre a fővárosi táblabíróság.

Fotó: képernyőmentés

Dănuţ Lupunak 2001 áprilisában ittas vezetés miatt bevonták a jogosítványát, amelyet később többször is megpróbált visszaszerezni, de sikertelenül. A volt labdarúgót azután több alkalommal is rajtakapták, hogy jogosítvány nélkül vezetett. 2017-ben, majd 2020-ban is büntetőeljárás indult ellene emiatt, és bíróság elé állították. A második perben hét hónap és tíz nap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, mert visszaesőként követte el a tettet. Az 56 éves egykori sportoló akkor arra számított, hogy annak csak a felét fogja letölteni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?