Hazatért az országba a letöltendő börtönbüntetésre ítélt Dănuț Lupu

Hazatért az országba vasárnap Dănuţ Lupu egykori válogatott labdarúgó, akit hétfőn jogerősen hét hónap és tíz nap letöltendő börtönbüntetésre ítélt a bukaresti táblabíróság jogosítvány nélküli vezetés miatt.

Lupu ellen országos körözést adott ki a rendőrség. Értesülések szerint a volt labdarúgó Dubajban volt, amikor ítéletet hirdettek a perében, de egy nyilatkozatban megígérte, hogy a hétvégén visszatér az országba.

Fotó: képernyőmentés

Dănuţ Lupunak, mint ismeretes,  2001 áprilisában ittas vezetés miatt bevonták a jogosítványát, amelyet később több ízben is megpróbált visszaszerezni, de sikertelenül. A volt labdarúgót azóta több alkalommal is rajtakapták, hogy jogosítvány nélkül vezetett. Legutóbb 2022 júniusában érték tetten, büntetőeljárás indult ellene és bíróság elé állították.

Idén februárban az Ilfov megyei Cornetu bírósága hét hónap és tíz nap letöltendő szabadságvesztésre ítélte, mivel 2020-ban a galaci táblabíróságon már született ellene egy féléves felfüggesztett börtöntüntetésről szóló ítélet, szintén engedély nélküli vezetés miatt. Lupu megfellebbezte a döntést, a bukaresti táblabíróság azonban hétfőn ezt elutasította és fenntartotta a februári alapfokú ítéletet.

Az elmúlt napokban különben jogosítvány nélkül maradt két volt válogatott labdarúgó is: Ciprian Maricának felfüggesztették a gépjárművezetői engedélyét mert áthajtott a piroson, Marius Lăcutușt pedig azért büntették, mert nem adott elsőbbséget a gyalogosátkelőnél.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?