Börtönbe kell vonulnia az egykori román válogatott labdarúgónak

Letöltendő börtönbüntetésre ítélte hétfőn Dănuț Luput a bukaresti táblabíróság. Az egykori válogatott labdarúgónak jogosítvány nélküli vezetés miatt kell szabadságvesztéssel szembe néznie.

Az Agerpres beszámolója alapján talárosok elutasították a fellebbezését, és fenntartották az Ilfov megyei Cornetu bíróság februári alapfokú ítéletét. Az alapján hét hónap és tíz nap a büntetése, de az 56 éves egykori sportoló arra számít, hogy annak a felét fogja letölteni.

Fotó: képernyőmentés

A sportsajtó beszámolói szerint Dănuţ Lupunak 2001 áprilisában ittas vezetés miatt bevonták a jogosítványát, amelyet később több ízben is megpróbált visszaszerezni, sikertelenül. A volt labdarúgót azóta több alkalommal is jogosítvány nélküli vezetésen érték tetten. Legutóbb 2022 júniusában, amikor büntetőeljárás indult ellene, majd bíróság elé állították. A cornetui bíróság azért ítélte letöltendő szabadságvesztésre, mert 2020-ban a galaci táblabíróságon már született ellene egy féléves felfüggesztett börtöntüntetésről szóló ítélet, szintén jogosítvány nélküli vezetés miatt. Dănuţ Lupu akkor azt nyilatkozta, sajnálja a történteket, de rosszul érezte magát, ezért kénytelen volt autóba ülni, hogy eljusson a kórházba. „Semmit sem tennék másképp, az ember egészsége mindennél fontosabb” – mondta korábban a Gândul című lapnak.

Lupu jelenleg családjával külföldön tartózkodik, de mint mondta, hazajön és feladja magát. A Fanatik beszámolója alapján könnyek között fogadta az ítéletet.

A Dinamóval és a Rapiddal korábban országos bajnok, a romániai labdarúgás aranygenerációjának tagjaként számon tartott Lupu sikeres futballpályafutása ellenére már többször problémája adódott a hatóságokkal. Többek között a ’90-es évek elején, miután a görög Panathinakoszhoz igazolt. Ott lopással gyanúsították, de szerinte valójában azért tartóztatták le, mert megütötte a hellén klub tulajdonosát. Elmondása alapján két és fél hónapot tartották előzetes letartóztatás alatt, a fogságban pedig öngyilkosságot is megkísérelt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?