„Kitörölték” Dani Alves nevét a Barcelona legendái közül

A Barcelona már nem tartja számon legendás játékosai között Dani Alvest, akit nemi erőszakért négy év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítéltek Spanyolországban.

A 40 éves korábbi brazil válogatott labdarúgó 2008 és 2016 között 247 alkalommal lépett pályára a katalán együttes mezében, majd 2021 és 2022 között további 14 meccsen lépett pályára a Barcelona FC színeiben. Hat spanyol bajnoki címet, négy Király-kupát, négy spanyol Szuperkupát, továbbá három Bajnokok Ligája-trófeát, három európai Szuperligát és három klubvilágbajnokságot nyert a Barcelonával.

Dani Alves rengeteg serleget nyert a Barcelona színeiben | Fotó: Wikipedia

Ezzel együtt a spanyol csapat úgy tűnik, hogy a botrány nyomán most megpróbál elhatárolódni tőle, neve ugyanis már nem szerepel a klub legendás játékosainak a listáján. A Barcelona kedden jelentette be, hogy visszavonják tőle ezt a megtiszteltetést.

A pályafutása során elnyert 43 serlegével minden idők legeredményes futballistájaként számon tartott Dani Alvest tavaly januárban tartóztatták le egy fiatal nő megerőszakolásának a vádjával. Ügyében az alapfokú ítéletet idén februárban mondták ki. A szabadságvesztése mellett 150 ezer eurós kártérítést is fizetnie kell áldozatának, és mivel korábban személyes csődöt jelentett, korábbi válogatottbeli csapattársa, Neymar segítette ki pénzzel.

Neymart egyébként korábban ugyancsak meggyanúsították nemi erőszakkal, de a brazil hatóságok végül feljelentője ellen rendeltek el vizsgálatot rágalmazás miatt. Az ugyancsak brazil válogatott Robinhót viszont tavaly kilenc év szabadságvesztésre ítéltek egy 23 éves lány elleni csoportos nemi erőszakban való részvétele miatt, mint ahogyan például a Celta Vigo csatárának, Santi Minának is szexuális erőszak miatt kellett börtönbe vonulnia.

Az egykori klasszis Dani Alvesnek szülővárosában, Juazeiróban még szobrot is emeltek, a helyiek viszont most azt kérik, hogy távolítsák el az emlékművét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?