Koeman állásába került a Barcelona újabb veresége

Joan Laporta klubelnök a Rayo Vallecanótól elszenvedett vereség után megköszönte a munkát Ronald Koeman vezetőedzőnek, és elküldte a holland szakember az FC Barcelona kispadjáról – írta meg a Nemzeti Sport a katalán labdarúgócsapat hivatalos honlapja alapján.

A Rayo Vallecano szerda este 1–0-ra legyőzte a Barcelonát, amely 11 fordulót követően – igaz, csak 10 lejátszott meccsel – a 9. helyen áll a spanyol első osztályú bajnokságban (La Liga). A csapat honlapján késő este megjelent szűkszavú közleményből csupán annyi derül, hogy Joan Laporta klubelnök volt az, aki közölte Koemannal a hírt, csütörtöktől nem ő a Barcelona vezetőedzője.

Koeman 2020 nyarán vette át az együttes irányítását, összesen 67 tétmeccsen ült a csapat kispadján, ezeken 40 győzelem, 11 döntetlen és 16 vereség volt a mérlege. Az előző idényben a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a PSG-től otthon kaptak ki 4–1-re, majd a jelenlegi kiírásban a Bayern Münchentől és a Benficától is 3–0-s vereséget szenvedett a csapat. Szerda este, a Rayo Vallecano ellen ráadásul a holland szakember honfitársa, Memphis Depay tizenegyest is hibázott.

A spanyol sajtóban megjelent hírek szerint a Barcelona vezetősége felvette a kapcsolatot a klub korábbi ikonikus középpályásával, Xavi Hernándezzel. A 41 éves katalán szakvezető az elmúlt években Katarban, az al-Szadd SC-nél ismerkedett az edzői szakma trükkjeivel, egy bajnoki cím és két kupagyőzelem fűződik a nevéhez az együttessel, amellyel összesen hét trófeát szerzett 2019-es kinevezése óta.

(Nyitókép forrása: Agerpres/EPA)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?