FRISSÍTVE – Európai focikörkép: Bayern-blama, Barcelona-lutri, PSG-győzelem

FRISSÍTVE: Kupameccseket rendeztek több európai országban szerdán és csütörtökön, néhány érdekes eredmény is született a labdarúgópályákon: a legnagyobb szenzáció kétségtelenül a Bayern München kudarca a másodosztályú Kiel ellen. FRISSÍTÉS: A Barcelona közel 23 év után vívott ismét 11-es párbajt.

A Német Kupa 2. fordulójában a címvédő (egyben Bundesliga-bajnok és Bajnokok Ligája-győztes) Bayern a másodosztályú Holstein Kiel otthonában kétszer is vezetett, ám a kiscsapat a véghajrában hosszabbításra mentette a meccset. A ráadásban nem született gól, így a tizenegyesekre maradt a döntés. A bajoroktól Marco Roca a hatodik körben hibázott, míg a túloldalon a mérkőzés első hazai gólját szerző Fin Bartels higgadt maradt, és óriási meglepetésre továbbjuttatta csapatát a Német Kupában.

Holstein Kiel (II.)–Bayern München 2–2 (F. Bartels 37., H. Wahl 90+5., ill. Gnabry 14., L. Sané 48.) – 11-esekkel: 6–5

A fekete mezes Kiel kiütötte a Bayernt | Fotó: Bayern München Twitter-csatornaSzintén tizenegyesekig húzta a Barcelona is a spanyol Szuperkupa elődöntőjében, de végül továbbjutott a helyzetek sorát kihagyó Real Sociedad ellen. A fináléban a katalánok a csütörtöki Real Madrid–Athletic Bilbao meccs győztesével találkoznak majd.

A katalán klub honlapja szerint az FC Barcelona közel 23 év után vívott újra 11-es párbajt. Ezt megelőzően legutóbb 1998 áprilisában, a Real Mallorca elleni Spanyol Király Kupa-fináléban győzött hasonlóképpen a gárda. A Barca legjobbja a kapus Marc-André ter Stegen volt, aki hat védést mutatott be az összecsapáson – ez számára idénycsúcs volt a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzéssel holtversenyben –, majd a 11-es rúgások során két lövést is hárított.

Real Sociedad–FC Barcelona 1–1 (Oyarzabal 51., 11-esből, ill. F. de Jong 39.) – 11-esekkel: 2–3

Szerda este rendezték meg a francia Szuperkupa-döntőt, amelyet a PSG nyert meg az Olympique Marseille ellen, így sorozatban nyolcadszor, fennállása során 10. alkalommal hódította el a trófeát. A december 13-án bokasérülést szenvedő Neymart csak a kispadra ültette Mauricio Pochettino vezetőedző, de a második félidő közepén pályára küldte, és a brazil gólt is szerzett 11-esből.

Paris Saint-Germain–Olympique Marseille 2–1 (Icardi 39., Neymar 85., 11-esből, ill. Payet 89.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?