Visszalépést fontolgat a Fenerbahce a szurkolói erőszak miatt

A bajnokságból való visszalépését is fontolóra veszi a Fenerbahce azt követően, hogy a szurkolók rátámadtak a játékosaikra a Tranbzonspor vendégeként 3-2-re megnyert vasárnap esti mérkőzést követően.

A nagy múltú isztambuli csapat a győzelmet ünnepelte a stadionban, amikor a házigazdák ultrái rájuk rontottak. Dominik Livakovic kapust például ököllel ütötték meg. A Török Labdarúgó-szövetség elfogadhatatlannak nevezte a történteket. A tömegverekedésben részvevők közül tizenkét drukkert letartóztattak, ugyanakkor a közösségi oldalakon erőszakra felbujtó öt személyt is előállítottak.

Nem ez volt viszont az első botrányos eset a török futballbajnokságban. Decemberben például fel is függesztették a bajnokságot, miután az egyik klub elnöke rárontott az egyik játékvezetőre.

Fotó: Agerpres/EPA

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke ugyancsak elfogadhatatlannak nevezte a történteket. „Minden játékosnak biztonságban kell lennie (…) Kérem az illetékes hatóságokat, hogy ezt biztosítsák a Trabzonban történtek elkövetőit pedig vonják felelősségre” – idézte a sportvezetőt a Reuters.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?