Focibotrány: a klubelnök megütötte a játékvezetőt, a futballisták megrugdosták (VIDEÓ)

További intézkedésig minden bajnoki mérkőzést elhalasztanak az Ankaragücü és a Rizespor hétfő esti mérkőzésén történt incidens után, jelentette be a Török Labdarúgó Szövetség. A meccs végén Halil Umut Meler játékvezetőt az ankarai klubelnök, Faruk Koca megütötte, majd a csapat játékosai megrugdosták, számol be a News.ro.

A mérkőzésen a vendégek a 97. percben Olimpiu Moruțan góljával egyenlítettek, így 1-1 lett a végeredmény. A hazai csapat elnöke, Faruk Koca ezt nagyon nehezen viselte, a lefújás után dühösen berohant a pályára, és a kamerafelvételek tanúsága szerint arcon ütötte Halil Umut Meler játékvezetőt. Meler a földre esett, a kirobbant tömegjelenetben többen is megrugdosták, miközben próbálta védeni az arcát. Kórházi kezelésre szorult, az orvosok szerint a bal szeme körül bevérzés alakult ki, és egy kisebb törést is szenvedett.

A török játékvezetők szövetsége elítélte a török labdarúgás „fekete éjszakáját", és felszólította tagjait, hogy éljenek visszalépési jogukkal. „Hisszük, vagy hinni akarjuk, hogy a török labdarúgás tisztviselői és a török igazságszolgáltatás minden szükséges büntetőintézkedést megtesz" – írta közleményében a szövetség.
„Elnézést kérünk a szurkolóktól (...) és az egész sportközösségtől ezért a szomorú esetért" – közölte az Ankaragücü klub.
Ali Yerlikaya török belügyminiszter az X közösségi oldalon jelentette be, hogy három férfit letartóztattak, köztük az Ankaragücü klub elnökét. A klubelnök is kórházi kezelésre szorult, de „az őrizetbe vételi eljárást a kezelés után le fogják folytatni ellene” – mondta a török belügyminiszter.
Az erőszakos cselekmény rendkívüli visszhangjának bizonyítékaként Recep Tayyip Erdogan török elnök is reagált. „Elítélem a Halil Umut Meler játékvezető elleni támadást (...) Soha nem fogjuk megengedni, hogy az erőszakot a török sportba" – mondta.
A 37 éves Meler Törökország egyik legjobb játékvezetője, az UEFA elit játékvezetői listáján is szerepel. A Rizespor 8., az Ankaragücü pedig a 11. helyen áll a török bajnokságban 15 forduló után.

Nyitókép: képernyőmentés

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?