Foci és jótékonyság: Böjte Csaba hívására 2000 Kárpát-medencei fiatal ünnepelt Sepsiszentgyörgyön

Kárpát-medence 50 településéről mintegy 2000 fiatal gyűlt össze Sepsiszentgyörgyön, hogy a béke és barátság jegyében együtt ünnepeljen Advent második vasárnapján. A Sepsi Aréna adott otthont a Böjte Csaba ferences atya és a Sepsi OSK által szervezett Déli Harangszó Békemisszió jótékonysági eseményének.

Böjte Csaba | Fotó: Török Etele

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonok lakói töltötték meg a lelátókat, a pályán pedig a házigazda Sepsi OSK, a délvidéki Topolya, a Vajdahunyadi Corvinul és a szegedi Grosics Akadémia ifjúsági csapatai mérkőztek meg. A Sepsi OSK és a Topolya közti döntő mérkőzés kezdőrúgását az esemény díszmeghívottja, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere végezte. A szervezők közel 2000 ajándékcsomagot osztottak.

Szinte egyik gyerek sem volt még focimeccsen

A Déli Harangszó Labdarúgó Vándorkupa mérkőzéseit karácsonyváró adventi mise követte, amikor Böjte Csaba ferences atya arra hívta fel a figyelmet, hogy karácsony a befogadás ünnepe és Sepsiszentgyörgyről bebizonyosodott, hogy nem csak a Sepsi Arénába hanem a szívekbe is befogadta az erdélyi gyermekotthonokból érkezett fiatalokat, akiknek szinte egyike sem volt még focimeccsen.

Fotók: Török Etele

Mindannyian, akik itt élünk a Kárpát-medencében tanuljuk meg egymást tisztelni és becsülni. Népünknek akkor lesz jövője, ha tudunk befogadni és integrálni és megvédjük közös értékeinket”, fogalmazta meg Böjte Csaba.

A hit nem könnyebbé teszi a dolgokat, hanem lehetségessé”

Ki kell állnunk egymásért akkor is, amikor úgy látszik, nincs esély a győzelemre és minden elveszett, mert nagy túlerő ellen kell helytállni. Ha bátor és emberséges emberek vállalják a küzdelmet és bízva a Jóistenben összeadják, amijük van, erőt, tehetséget, tudást és bátorságot, mindig lehet győzni" - hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, aki szerint a hit nem könnyebbé teszi a dolgokat, hanem lehetségessé.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf | Fotó: Török Etele

Magyarország honvédelmi minisztere a Sepsi Arénában elmondott beszédében kiemelte: „Hunyadi János és Csaba testvér rendtársa, a ferences Kapisztrán Szent János össze tudta hozni az itt élő népeket egy csapatba, egy seregbe, hogy megvédjék otthonukat a hódítók ellen. Küzdelmükre ma is emlékeztet szerte Európában és mindenhol a világon, ahol keresztények élnek, az imádságra hívó déli harangszó".

Fotó: Sepsi OSK

A sepsiszentgyörgyi Déli Harangszó Békemisszió keretében szervezett ifjúsági focikupa a házigazda Sepsi OSK győzelmével zárult. Ezt követően az adományokból összegyűjtött cipős-doboz ajándékokat osztották szét a Böjte Csaba erdélyi gyermekotthonaiból érkezett fiataloknak. Az eseményt a Sepsi OSK aréna előtt elhelyezett adventi koszorú gyertyáinak meggyújtása zárta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?