Óriási tömeget csaltak Sepsiszentgyörgy utcáira a motoros Mikulások

Kedden reggeltől estig ünnepi díszekbe öltöztetett motorokkal járták Sepsiszentgyörgyöt a Mikulások, akik a délelőtti órákban közel 3000 ajándékcsomagot osztottak szét az óvodásoknak, az esti motoros parádé pedig több ezer gyereket és felnőttet vonzott az utcákra.

A fagyos időjárás és csúszós úttest ellenére már reggel útnak indultak a mikulásruhákba öltözött motorosok karácsonyi díszekbe öltöztetett vasparipáikon, hogy közel 3000 ajándékcsomagot osszanak szét a sepsiszentgyörgyi óvodákban, a speciális iskolában, a kórházban fekvő gyerekeknek, az idősotthon lakóinak, de megajándékozták a kilyéni, szotyori, szépmezői, kökösi, lécfalvi, rétyi, hetei, árapataki és kovásznai óvodásokat is.

A délután folyamán pedig több mint 50 motoros vonult fel a székely városban. A Mikulás-napi motoros parádé több ezer gyereket és felnőttet vonzott az utcákra. Miután körbemotorozták Sepsiszentgyörgyöt, a Mikulások a zsúfolásig megtelt főtérre vonultak be, ahol hosszasan fotózkodtak a gyerekekkel.

A Mikulás-napi jótékonysági motoros akciót már ötödik alkalommal megszervező Márk János a Maszol érdeklődésére elmondta: az édességet, gyümölcsöt, üdítőitalokat és tanszereket tartalmazó ajándékcsomagok jelentős részét önerőből, illetve önkormányzatok, cégek és magánszemélyek támogatásával sikerült összeállítani. Bár a motoros Mikulás-akciónak már hagyománya van Sepsiszentgyörgyön, továbbra is nehéz támogatókat találni az ajándékcsomagok összeállításához, mondta a szervező.

Márk János felidézte, hogy az elmúlt években a motoros felvonulás közben osztották az ajándékokat, ám kénytelenek voltak ezen változtatni, mivel korábban többen lökdösődtek, hogy minél több csomaghoz jussanak, és előfordult, hogy megrongálták a motorokat vagy letépték a motorosok Mikulás-jelmezeit. Idén a sepsiszentgyörgyi motorosok megállás nélkül vonultak fel a városban és az ajándékokat előzetesen az óvodákban osztották szét a gyerekeknek.

„Mi, motorosok odatesszük magunkat, amikor kell. A Mikulás-napi jótékonysági akció hatalmas feltöltődést ad nekünk és a gyerekeknek is, akiket megajándékozunk. Ez az élmény egész évben elkísér minket”, összegzett érdeklődésünkre Márk János.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?