Sepsiszentgyörgyön megdrágult a buszjegy, de korszerűsítik a tömegközlekedést

Sepsiszentgyörgyön decembertől 25 százalékkal többet kell fizetni a buszjegyekért. Tíz év után emelték meg a tömegközlekedési járatokra érvényes díjszabást, ami a minimálbér és az üzemanyag árának elemelése miatt halaszthatatlanná vált, nyilatkozta Tittesz Zoltán a Multi-Trans szállítási vállalat igazgatója.

Az új árszabás szerint az automatáknál vásárolt buszjegy 2,5 lejbe kerül, akárcsak a 24pay alkalmazásban vásárolt 45 perces jegy. A tíz útra érvényes gyűjtőjegyért 22 lejt kell fizetni, míg a közvetlenül a buszsofőrtől vásárolt, egy útra szóló jegyek 5 lejbe kerülnek. A december elseje előtt vásárolt jegyek viszont még érvényesek maradnak az év végéig.

Fotók: Sepsiszentgyörgy önkormányzata

A buszbérletek árát december 20-tól emelik meg. A bérlet havi 84 lejbe kerül és újdonságként ez az összes járatra érvényes lesz, vagyis az utasok a városon belül bármelyik járaton, illetve Szépmezőre és Sugásfürdőre is használhatják a bérletüket. Az 1450 lej alatti jövedelemmel rendelkező nyugdíjasok és a sepsiszentgyörgyi diákok ingyenesen utazhatnak, míg az 1451 és 2000 lej közötti jövedelemmel rendelkező nyugdíjasok 50 százalékos kedvezményt kapnak, így számukra a havi buszbérlet 42 lejbe kerül.

Sepsiszentgyörgyön körvonalazódik a korszerű és kiszámítható tömegközlekedés

Tavaszig újraszervezik a tömegközlekedési rendszert, az elavult járműparkot új, elektromos autóbuszokra cserélik, új útvonalakat hoznak létre, bővítik a járatokat, korszerű buszmegállókat létesítenek okos kijelzőkkel, amely jelzi mikor, melyik járat érkezik, illetve korszerű jegyváltási rendszert helyeznek üzembe, közölte nemrég Antal Árpád polgármester.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat által uniós pályázati alapokból 12 elektromos autóbuszt rendelt, de beüzemelnek egy számítógépes forgalomirányítási rendszert és több útkereszteződést „okos” villanyrendőrrel szabályoznak, ami lehetővé teszi a járműforgalom és a buszjáratok valós idejű felügyeletét és az autóbuszok közlekedésének előnyben részesítését. Antal Árpád szerit az önkormányzat civilizált és kiszámítható tömegközlekedést alakít ki, amivel arra ösztönzi a lakosságot, hogy minél többen váltsanak saját járműről a tömegközlekedésre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?