Megérkezett Kolozsvárra az Egy vérből vagyunk alapítvány futócsapata

Kolozsvári állomásához érkezett az Egy vérből valók vagyunk alapítvány maroknyi csapata hétfőn 14.00 órakor. A jótékonysági futás célja, a nehéz sorsú gyerekek megsegítése, ezért a Szent Mihály plébániánál sportcipőket nyújtottak át négy szervezet támogatottjai számára.

Mint azt korábban írtuk, a hatnapos, 740 kilométeres Egy vérből vagyunk jótékonysági futás június 30-tól július 5-ig zajlik a Bonyhád – Baja – Gyula – Hódmezővásárhely – Szeged – Nagyszalonta – Nagyvárad – Zsobok – Kolozsvár – Magyarfülpös – Gyergyószárhegy útvonalon. A négyfős futócsapat: Szimandl Anita, Kóródi Ágnes, Antal Csaba és Sperka Tamás percre pontosan 2 órára érkezett meg hétfőn a Szent Mihály-templom elé, ahol hideg víz és több sportcipő várta őket, amiket az összesereglett gyerekeknek osztottak szét. A cipőket a kolozsvári Aksza Ház gyermekeinek, Böjte Csaba és Tiszti által támogatott kolozsvári egyetemistáknak és a Szent Mihály plébánia nehéz sorsú gyermekeinek adták át.

A szerző felvétele

Sperka Tamás felkért ultrafutó állandó résztvevőként áll helyt a futásban, kérdésünkre válaszolva elmondta, „nagyon jó érzés segíteni, adni, de valahogy mindig úgy alakul, hogy mi sokkal többet kapunk a gyerekektől”. Hozzátette többször visszajárnak ugyanazokra a helyekre és rendszeresen próbálnak segíteni valamilyen adománnyal, akár pénzről vagy tárgyról legyen szó. A Szent Mihály-plébánia előtt sportcipőket osztogató ultrafutótól megtudtuk, hogy ezzel szeretnék motiválni a gyerekeket arra, hogy minél többet mozogjanak.

A futók előzetesen készülnek a 740 kilométeres táv lefutására. Sperka Tamás elmondta, mind a négyen ultrafutók, amatőr sportolók, a futás mellett pedig dolgoznak, viszont rendszeresen ultratávokat teljesítenek. Hozzátette, vannak olyan pontok, ahol csatlakozni lehet a hozzájuk, viszont a melléjük szegülőknek bizonyos kritériumoknak meg kell felelniük. „Nekünk általában időre kell odaérni egy-egy helyszínre, ezért van egy bizonyos tempó, amit muszáj tartanunk. Általában ezt szoktuk kérni, hogy aki ezt a tempót az adott távon, amit ő szeretne velünk együtt teljesíteni, azt bírja majd és tudjon velünk maradni végig” – jelentette ki.

A futáshoz gyerekek is szoktak csatlakozni, viszont a veszélyek elkerülése végett általában olyan helyeken engedik futni őket, ahol park van a közelben. Viszont a gyergyószárhegyi Tatárdombig tartó jótékonysági esemény utolsó kilométereit a gyermekekkel együtt teszik meg, a célban Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke és Böjte Csaba fogadja a befutókat.

Az Egy vérből vagyunk alapítvány megálmodója a nagykárolyi születésű Gui Angéla 2015 óta szervez véradással egybekötött jótékonysági futásokat. A közel nyolcéves önkéntes munkájának eredményeként befolyt összegekből magyarországi és határon túli gyermekotthonok lakóinak igyekszik segíteni. Az alapítvány célja, megkönnyíteni a gyermekotthonokban élők mindennapjait.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?