FRISSÍTVE - Drámai büntetőpárbaj után döntőben a magyar női vízilabdacsapat!

Fordulatos, végletekig kiélezett harcot vívott a görögökkel a magyar női vízilabda-válogatott Dohában. A 9–9-re végződő rendes játékidő után az ötösöknél sokkal pontosabbak voltak Keszthelyiék, így ők jutottak be a fináléba. A világbajnoki címet eldöntő mérkőzésen az Egyesült Államok csapata ellen ugorhatnak medencébe.

Elődöntőihez érkezett szerdán a női vízilabda-világbajnokság Dohában. A hollandokat büntetőpárbajban kiejtő, már biztosan olimpiai résztvevő magyar csapat a görögökkel mérkőzött a fináléba jutásért. A játéknap első elődöntőjén az Amerikai Egyesült Államok csapata 11–9-re legyőzte Spanyolországot, ezzel sokadszorra biztosította helyét a döntőben.

Görögország ötméteresből szerzett vezetést a magyarok elleni elődöntőben, Parkes viszont magabiztos befejezéssel tudott egyenlíteni. Bár a kapuban a hollandok elleni meccs hőse, Magyari Alda több védést is bemutatott az első percekben, a kék sapkások irányítani tudták a játékot. A görög klasszis, Erini Ninu rövid idő alatt három gólt szerzett.

Fotó: MTI

Akadozott a magyar támadójáték, a könyöksérüléssel küzdő Vályi Vanda volt az, aki végül megtörte a jeget. Az első negyed utolsó percében Leimeter is fontos gólt szerzett. 3–3-ra alakította az állást megakasztva ezzel a görögök lendületét.

A második negyedet is a magyarok kezdték jobban, Parkes lövését először védte a kapus, a kipattanót viszont már belőtte. Bár zsinórban három gólt kaptak, a görögök szorosan tudták tartani a mérkőzést. Előbb egyenlítettek, aztán ismét átvették a vezetést.  A forgatóköny hasonlóan alakult, mint az első negyedben, a magyarok ismét a végén tudtak egyenlíteni, 6–6 -ról jött a folytatás.

Hosszú idő után újra látványos gólt lőtt Ninu, a görögök pedig a magyarokhoz hasonlóan egyre hatékonyabban védekeztek. Nehéz volt Keszthelyiéknek megoldásokat találni támadásban, kisebb káosz alakult ki a vízben. Egészen az utolsó percig nem született újabb gól a harmadik negyedben. Szilágyi lövése már utat talált a hálóba, 7–7-nél ismét patthelyzet volt a meccsen.

Emberelőnyből próbálkoztak a magyarok az utolsó negyed elején, a gyenge befejezést viszont simán védte a görög kapus. Nem született újabb találat a következő támadásokból sem, öt perccel a vége előtt változatlan maradt az eredményjelző.

Szilágyi keze ismét fontos pillanatban sült el, ezzel ismét a magyarok vezettek. Emberelőnyből Elefteriadu szerezte meg első gólját a mérkőzésen, a lehető legszorosabban alakultak az utolsó percek is. Minden támadás kulcsfontosságú volt, a védekezés továbbra is stabilan működött mindkét oldalon. Időkérésük után a görögök találtak újra a kapuba, ők voltak előnyben egy perccel vége előtt.

Utolsó támadásuknál időt kértek a magyarok is, hosszan kijátszott akció végén Leimeter egyenlíteni tudott. Húsz másodpercig kellett innentől jól védekezni. Sikerült a magyaroknak blokkolni az utolsó görög lövést, így a negyeddöntő után ismét büntetőpárbaj döntött.

Elefteriadu rögtön az első görög lövést felső lécre lőtte, Keszthelyi pedig magabiztosan kihasználta a hibát. Magyari Alda kivédte a második próbálkozást, ezzel hatalmas előnybe kerültek a magyarok. A folytatásban egyik oldalon sem hibáztak a lövők. Gurisatti Gréta böntetőjével bejutatta csapatát az amerikaiak elleni döntőbe.

Magyarország – Görögország 9–9 (3–3, 3–3, 1–1, 2–2), büntetők után 13–11

Vezette: Frank Ohme (Németország), illetve Zhang Liang (Kína)

Gólszerzők: Parkes R. (3), Szilágyi D. (2), Leimeter D.(2), Garda K., Vályi V.,  illetve E. Ninu (4), E. Plevritu, A. Jannopulu, J. Hidrioti, N. Elefteriadu, Maria Miriokefalitaki

Szövetségi kapitányok: Mihók Attila és Cseh Sándor, illetve Alexia Kamenu

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?