Nagyvárad versus Kolozsvár, idén is egymásra találtak a riválisok a döntőben

A tavalyi idényhez hasonlóan idén is a Nagyváradi CSM-vel játszik az országos bajnokság döntőjében a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata.

Cristian Achim Körös-parti „oroszlánjai” a Voluntari-t búcsúztatták az elődöntőben 3-2-es összesítettel, míg a kolozsváriaknak három meccs is elegendő volt az FC Argeș kiejtéséhez. Az ötszörös bajnok, hatszoros kupagyőztes és négyszeres román Szuperkupa-győztes U-BT címvédőként favoritnak számít a fináléban.

Fotó: Nagyváradi CSM/Facebook

Mihai Silvășan edző legénysége tavaly 4-2-es összesítettel hódította el a serleget a váradiakkal szemben, de 2021-ben is a CSM ellen játszottak a döntőben, akkor 3-2-es összesítettel lettek bajnokok.

A váradiak különben történetük hetedik bajnoki fináléjára készülnek, korábban háromszor nyertek: 2014-ben kikaptak az Asesoft Ploiești-től, de után 2016-ban a Maros KK-t, 2018-ban a Steauát, 2019-ben pedig a Szebent múlták felül az aranyéremért.

A döntőt az egyik fél negyedik győzelméig játsszák majd, ami azt jelenti, hogy legtöbb hét találkozóig tart majd a sorozat. Az első meccseket Kolozsváron rendezik május 12-én és 14-én, majd 18-án és 20-án Várad lesz a házigazda, hogy utána szükség esetén, 23-án visszatérjenek Kolozsvárra.

A bronzmeccs az egyik fél harmadik győzelméig tart. Május 11-én kezdődik a Voluntari és az Argeș között.

A nők országos bajnoksága, mint ismeretes, már korábban véget ért. Ott a Konstancai CSM-nek sikerült megtörnie a Sepsi-SIC hegemóniáját: egy hónappal a Román Kupa-sikerük után, a bajnoki aranyérem is a tengerpartiakhoz került az Arad elleni finálé után. A Maros-partiakat 3-0-s összesítettel múlták felül. A sepsiszentgyörgyiek a bajnokság bronzérmével „vigasztalódhattak” idén.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?