Férfi kosár: kétmeccses előnnyel utazik Kolozsvárra a Nagyváradi CSM

Fotó: Facebook/Nagyváradi CSMPiros-kékbe „öltözött” a Nagyvárad Aréna kedden, amikor a Nagyváradi CSM férfi kosárlabda-csapata második mérkőzését vívta a fő rivális Kolozsvári U-BT gárdájával az országos bajnokság döntőjében. A hazaiak szurkolói nem távoztak csalódottan: az „oroszlánok” 93:83-ra nyertek.

Cristian Achim edző legénysége már korábban kijelentette, hogy a bajnoki serleggel szeretné megünnepelni húszadik évfordulóját. Az első meccset meg is nyerték, így előnyben készültek a keddi összecsapásra, amelyen ismét teltház fogadta őket a lelátókon.

Bobe Niculescu kosarával a vezetést is megszerezték, de egy maroknyi kolozsvári szurkoló biztatása mellett az első percek még a címvédő Szamos-partiak kosarairól szóltak. Csekély előnyük viszont nem tartott sokáig. Donatas Tarolis nagy formában volt, így a hazaik nem csak felzárkóztak, hanem a vezetést is visszavették.

A meccs döntőhöz méltóan kiélezett volna, a Szamos-partiak nem engedték meglépni házigazdájukat, amely csak egy utolsó pillanatban kihagyott helyzet miatt nyerte meg 22-20-ra az első negyedet.

Az időnként felcsendülő „Gyerünk U” skandálást elnyomta a Toni Alexe lelátón ülő váradi ultrák hangja, akik zászlókat lengetve, énekelve biztatták a hazai „oroszlánokat”. A fej fej melletti, szoros csata kitartott a második játékrész elején is, de az U-BT legtöbb két pont előnyt tudott kiharcolni. Épp 31-29-re vezettek, amikor Mihai Silvășan edző szemmel láthatóan ideges volt egy elveszített labda miatt. Nem véletlen: a váradiak egyenlítettek, majd lepattanót szereztek – és visszavették a vezetést. Tarolis ekkor már 14 pontnál tartott, amit tovább növelt a meccs során.

Ezt követően amúgy már enyhe váradi fölény érződött a pályán. Több lepattanót szereztek, miközben ellenfelük büntetőt is hibázott. A félidőben már 45-36 volt az állás a váradiak javára.

Karel Guzman a pályára lépését kísérő füttyszó dacára sem rontott büntetőt, de ez kevésnek bizonyult a jóval precízebben kosarazó váradiakkal szemben, akik 66-59-ről várták az utolsó negyedet.

A különbség pedig gyorsan növekedett az „Oroszlánok” javára. Tizennégy pontra is elhúztak, mialatt az aréna teljes közönsége egy emberként tapsolva skandálta a nevüket.

Három perccel az utolsó negyed vége előtt csökkent ismét tíz pont alá a különbség a két együttes között, de ennél közelebb már nem férkőzött az U-BT, amelyik 93-83-ra bukta el ezt a második mérkőzést.

A döntő most Kolozsvárra költözik, ahol 2-0-s váradi vezetés után szombaton és hétfőn 20-án mérkőznek meg ismét a felek.

Férfi kosárlabda, bajnoki döntő, 2. mérkőzés
Nagyváradi CSM – Kolozsvári U-BT 93-83

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?