Kolozsváron maradt a Román Kupa

A Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapatáé maradt a Román Kupa, miután a döntőben 84-70-re legyőzte a Rapidot. A címvédő Szamos-partiak házigazdái voltak a Final 8-nek, azaz a nyolcas döntőnek, ahol a negyeddöntőben a Voluntari-t verték 96-92-re, majd az elődöntőben a Konstancai CSM ellen nyertek 92-67-re.

A döntős bukarestiek útja a Szeben elleni 67-63 arányú sikerrel indult, majd pedig a Nagyváradi CSM-t múlták felül 63-61-re.

A Kolozsvári U-BT 2016, 2017, 2018, 2020 és 2023 után a hatodik Román Kupáját nyerte meg a vasárnapi esti fináléban, amikor is Andrija Stipanovic és Emanuel Cățe egyaránt 13 ponttal járultak hozzá a győzelemhez, míg a meccs legértékesebb játékosává (MVP) választott Jarell Eddie összesen 23 pontot szerzett.

Fotó: U-BT/Facebook

Az amerikai légiós szerényen annyit mondott, hogy bár nagyon örül ennek az elismerésnek, az nem a saját érdeme. „Szerintem mind megérdemeljük, mert folyamatosan támogatjuk egymást” – idézte Jarrell Eddiet az U-BT hivatalos honlapja.

A kolozsváriakat edző Mihai Silvășan arról beszélt, hogy megdolgoztak ezért az újabb serlegért, de nem akarják eltúlozni az ünneplést, hiszen az idény legfontosabb része még előttük áll. Az EuroKupában a márciusi negyeddöntőbe jutottak, a bajnokságban pedig újfent a Nagyváradi CSM-vel rivalizálva küzdenek az első helyért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?