Női kosárlabda: Elvették a rendezési jogot a konstancaiaktól, Sepsiszentgyörgyön lesz a Román Kupa nyolcas döntője

Sepsiszentgyörgyön lesz márciusban a Román Kupa nyolcas döntője a női kosárlabdázók számára, miután a Román Kosárlabda-szövetség vezetősége elvette a torna rendezési jogát a konstancaiaktól.

A Final 8 párosításai | Fotó: Sepsi-SIC/Facebook

A Sepsi-SIC kedden Facebook-oldalán számolt be a sportszervezet döntéséről. Felidézték, korábban a tengerparti csapat elnyerte előlük a rendezési jogot, de a kijelölt határidőig nem fizették ki a szervezési díjat. A Román Kosárlabda-szövetség honlapja alapján február 2. után utalták csak a pénzt, az igazgatótanács pedig emiatt egyhangú szavazással úgy döntött elveszik a Konstancai CSM-től a rendezési jogot és a szabályzatnak megfelelően a második legnagyobb licitáló, adott esetben a Sepsi-SIC lehet a Final 8 házigazdája. Ezért 59 ezer lejes szervezési díjat kell kifizetniük február 16-ig.

A Sepsi-SIC március 9-11-én címvédőként fogadja a mezőnyt a Sepsi Arénában. A negyeddöntőben a Bukaresti Argonomia lesz a háromszékiek ellenfele március 9-én, győzelmük esetén pedig a Kolozsvári U és a Konstancai CSM közötti csata továbbjutójával mérkőznek meg a március 11-i fináléért. A Final 8 másik ágán Marosvásárhelyi CSM–Alexandria és CSM Târgoviște–Sportul Studențesc párosítás szerint kezdenek a negyeddöntőben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?