Kosárlabda: görög és szerb csapattal játszik a Sepsi SIC az Euroliga főtábláért

A pénteken megtartott müncheni sorsoláson kiderült, hogy a görög Olimpiakosz és a szerb KKZ Crvena Zvezda lesz a Sepsi SIC ellenfele a női kosárlabda Euroliga főtáblájára jutásért vívott selejtezőben.

A görög Olimpiakosz és a szerb KKZ Crvena Zvezda ellen küzd A Sepsi-SIC az Euroliga-selejtezőben a csoportkörbe jutásért. A csoportban az első főtáblára jut, a második és harmadik az Európa Kupában folytatja. 

A FIBA Euroliga 2022/2023-as szezonjának küzdelmeiben 13 csapat már főtáblásnak mondhatja magát, köztük az előző kiírás négyes döntőjébe jutott Sopron és a Szekszárd is. A mezőnyhöz csatlakozhat a selejtezők nyomán további három gárda.Fotó: archív | Sepsi SIC

A selejtezőtornákat október 11–13. között, míg az Euroliga első fordulóját október 26-án rendezik. A rájátszás 2023. március 14-én rajtol, a négyes döntő pedig április 14–16. között lesz.

Női kosárlabda Euroliga 2022–2022-as szezon
A már főtáblás csapatok: Sopron Basket, Atomerőmű KSC Szekszárd, Fenerbahce (török), Bourges (francia), Salamanca (spanyol), Schio (olasz), USK Praha (cseh), Polkowice (lengyel), Mechelen (belga), Riga (lett), Mersin (török), Landes (francia), Valencia (spanyol).
A selejtező mezőnye: Sepsi-SIC, DVTK Hun-Therm Miskolc, Kulubu (török), Villeneuve d'Ascq-LM (francia), Girona (spanyol), Bologna (olasz), Olimpiakosz (görög), Ramla (izraeli), Crvena zvezda (szerb)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?