Kiáll edzője mellett a Sepsi-SIC: a Zoran Mikest ért vádak „több mint felháborítóak”

A Sepsi-SIC teljes mértékben kiáll női kosárlabdacsapata vezetőedzője, Zoran Mikest, miután legutóbbi ellenfelük egyik játékosa illetlen viselkedéssel vádolta meg. A háromszéki klub csütörtöki állásfoglalásában tételesen cáfolta meg a Lyon kosarasának, Gabby Williamsnek az állításait, reményét fejezte ki, hogy a FIBA minél hamarabb tisztázza majd az ügyet.

Illetlen viselkedés miatt panaszolták be Zoran Mikest, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabda-csapatának vezetőedzőjét az Euroliga csoportkörének utolsó fordulóját követően – írta a libertation.fr alapján a Gsp.ro.

A háromszéki együttes, mint ismeretes, a lyoni együttes vendége volt – 94-77-re kapott ki – kedd este, a találkozót követően pedig házigazda alakulat egyik játékosa, Gabby Williams azt írta X (volt Twitter) oldalán, hogy a bosnyák szakember rácsapott a fenekére, majd, amikor azt kérte, hogy ne közelítsen hozzá, a másodedzők rákiabáltak. A játékos azt is állította, hogy megkérdezte a bírót is hogy a hozzáérhet-e, aki azt mondta neki hogy igen, és nyugodjon le. A francia klub közleménye alapján a történteket jelentették a mérkőzés megfigyelőjének, panaszukat pedig a FIBA ki fogja vizsgálni. A meccs legjobbjának választott Gabby Williams a közösségi oldalán tett bejegyzését utólag törölte, bevallása szerint épp azért, mert az ügy a FIBA kivizsgálása alatt áll.

Zoran Mikes | Fotó: Sepsi-SIC/archív felvétel

A Sepsi-SIC csütörtök délután közleményben hangsúlyozta, hogy megdöbbenve értesültek a sajtóban megjelent vádakról, ahol olyan jelzőkkel illették a szakembert, amely „több mint felháborító”. Meglátásuk szerint nem csak az edző nevét sározták be, hanem ezáltal a klubét it. Leszögezték, hogy teljes mértékben kiállnak Zoran Mikes mellett, aki több mint 10 éve edzi a csapatukat és 25 éve tevékenykedik a szakmájában. Hangsúlyozták, hogy a vádak miatt ez az elmúlt két nap rémálom volt számára és a családja számára. „Egy olyan esetről van szó, amelynek szemtanúja volt a csapatunk stábja, a padon ülő játékosai, köztük az edző 17 éves lánya, illetve csapatunk közvetlen háta mögött elhelyezkedő 10 lelkes szurkolója” – emelték ki, majd tételesen reagáltak Gabby Williams tweet-bejegyzésére. Tisztázták, hogy az eltér a valóságtól, mivel két különböző esetet jelenített meg egyben. „Ezt tanúsítani tudjuk mindannyian, ahogy a felvételek is alátámasztják ezt” – magyarázták.

Mint rámutattak, az első eset a mérkőzés harmadik negyedében, 8:37-es óra állásnál történt amikor Mikes a saját zónájában tartózkodott, valamint Gabby Williams a vonalra lépve az edző irányába mozdult el. „Klubunk vezetőedzője hozzáért a csipőjéhez és mint egy dicséretként azt mondta neki angolul, hogy Gabby kérlek lassíts, ma kikészítesz minket – mivel Gabbynek ekkor már több, mint 20 pont volt a neve mellett a táblán. Willaims erre azt válaszolta, hogy ne érjen hozzá” – derült ki a Sepsi-SIC közleményéből.

A második eset a harmadik negyed 6:07-es óra állásnál történt, amikor a játékvezető személyi hibát ítélt az egyik háromszéki játékos ellen, és az edzői stáb arra reagált a játékvezetőnél. Gabby Williams a pad irányába fordulva azt mondta, hogy hallgassanak el. Arra reagálva Zoran Mikes a játékvezetőnek azt mondta, hogy nem lenne szabad engednie, hogy így beszéljen velünk, mire Gabby Williams azt mondta, hogy ne érjen hozzá. „Hangsúlyozni szeretnénk, hogy vezetőedzőnk abszolút semmilyen fajta kontaktot nem létesített a játékossal az ekkori oldalvonali beadásnál. A játékvezető pedig azt mondta, hogy nyugodjon le, folytatjuk a meccset” – mutatott rá a klub közleménye. Állásfoglalásuk a hivatalos honlapjukon is elérhető, ahol videófelvételekkel tanúsítják állításukat.

Gabby Williams egy bejegyzésében amúgy azt is írta a háromszékiek edzőjéről, hogy „úgy tűnik, problematikus volt egész évben”. A Sepsi SIC megjegyezte, hogy ez úgyszintén rágalmazás és sértő.

„Fontosnak tartjuk, megjegyezni, hogy egy ilyen elhamarkodott, valamint későbbiekben már letörült tweet miatt csapatunk vezetőedző státusa és esetleges jövőbeli megítélése kompromittálódhat. (…) Klubunk Gabby Williams tweetjét túlzónak találja, valamint hisz a Fair Play és a sport írott és íratlan szabályainak betartásában. Reményünket fejezzük ki, hogy a FIBA és az éríntett felek, minél hamarabb tisztázzák az esetet” – summázta a Sepsi-SIC.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?