Még nem bajnok a Sepsi Sic: szoros meccsen kikapott a Szatmárnémeti VSK-tól

Jót tett a szatmári lányoknak a hazai levegő, hiszen a Both Katalin Sportteremben országos döntőhöz méltó, magas szintű játék nyomán a Szatmárnémeti VSK megszerezte első győzelmét a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC-kel szemben a női kosárlabda bajnokságban. Pénteken játssza a finálé negyedik mérkőzését a két csapat, a szentgyörgyiek 2-1-re vezetnek.

Már a mérkőzés első perceitől érezni lehetett, hogy szoros összecsapásra lehet számítani, az első tíz perc 17 – 17–es állással ért véget, szünet előtt pedig már 34 – 36 lett az eredmény. A negyedórás szünet nem lanyhította a VSK csapatának szinte kézzel fogható nyerni akarását, az eredményjelzőn adott pillanatban 55-48 villogott, miközben a pályán szoros védekezés és szédületes taktikázás zajlott, pattogott a labda, hol a kosárba, hol a karikára, a végeredmény pedig 68-60 lett a VSK javára.

A lelátót megtöltő s mérkőzés alatt végig szalonképesen viselkedő, több száz fős szatmári szurkolótábor tombolt, a kosaraslányok is hitetlenkedő örömmel néztek egymásra, edzőre, drukkerekre — „Megnyertük!”  A Sepsi SIC drukkerei orrukat lógatva vettek vissza a hangerőből, mellyel egy-egy pillanatban szinte élvezhetetlenné tették a mérkőzés perceit, s az embernek az volt az érzése, hogy nem is imádott csapatukat buzdítják, hanem inkább egymást hergelik, főleg amikor a televíziókamerák és fényképezőgépek feléjük irányultak.

A szatmárnémetiek legjobbja Andra Mandache volt 18 ponttal és 7 lepattanóval, és Brittany Janelle Denson is jól teljesített 17 ponttal, 6 lepattanóval és 5 gólpasszal. A szentgyörgyiek legjobbja az ausztrál Carley Monika Mijovic volt 15 ponttal és 6 lepattanóval, de kiemelkedőt nyújtott Tyaunna Dominique Marshall 11 ponttal, 8 lepattanóval, 3 assziszttal és Adrienne Nicole Webb is 11 ponttal, 6 lepattanóval és 2 assziszttal.

A bajnoki döntő pénteken este folytatódik a sportteremben, hiszen három megnyert mérkőzésre van szükség a bajnoki cím elnyeréséhez, a szentgyörgyiek pedig 2-1-re vezetnek. Ha pénteken sem lehet győztest hirdetni, akkor a mindent eldöntő ötödik meccset a Sepsi Arénában játsszák április 30-án.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?