Bocsánatkérést vár a Sepsi SIC edzője a Lyon játékosától

Részben elmarasztalta Zoran Mikes viselkedését a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA), de a Sepsi SIC női együttesének vezetőedzőjét nem szankcionálta a Gabby Williams vádjait vizsgáló testület. Megbírságolták ugyanakkor az Euroliga csoportkörének utolsó fordulójában történtekért a sepsiszentgyörgyi klubot, amelyiknek 2 ezer eurót kell fizetnie. A háromszékiek mestere felemás érzésekkel fogadta a FIBA döntését, és bocsánatkérést vár a Lyon kosárlabdázójától.

Fotó: Sepsi SIC/archív felvétel

Emlékezetes, hogy csapat franciaországi kiszállását követően a házigazdák 27 éves játékosa X (volt Twitter) közösségi oldalán többek között azt állította, hogy a Sepsi SIC edzője rácsapott a fenekére. Bejegyzését nem sokkal később törölte ugyan, de a panasza nyomán illetlen viselkedés miatt indult fegyelmi eljárás Zoran Mikes ellen. A háromszéki klub végig kiállt sikeredzője mellett és közleményükben tételesen cáfolták Gabby Williams állításait, rágalomnak minősítették a kosaras nyilatkozatát.

A FIBA csütörtök este hozott döntést az ügyben, aminek nyomán Mikes pénteken a klub hivatalos honlapján közölt hivatalos állásfoglalást. Abban úgy fogalmazott, hogy a döntés vegyes érzelmeket kelt benne. Egyrészt örül és elégedett amiatt, hogy a bemutatott bizonyítékok alapján bebizonyosodott, hogy nem ütötte fenéken az amerikai-francia játékost úgy, ahogyan azt Williams állította.

„Másfelől viszont úgy találták, hogy megsértettem a sportszerű viselkedés szabályait azáltal, hogy Williamset megpaskoltam a csípőjénél és megdicsérte kiváló teljesítményéért. Én már 24 éve dolgozok edzőként női kosárlabdázásban és soha nem gondoltam volna, hogy ez sportszerűtlen lehet. Egy pillanatig sem állt szándékomban aláaknázni a kosárlabdasport etikai elveit. Nem merült fel bennem, hogy szakmai csodálatom zavaró lehet Williams számára, és ezt nagyon sajnálom” – fogalmazott a szakember. Hozzátette, hogy elfogadja ugyan a döntést, viszont „mélységesen sérti” és „zavarja” az, ahogyan Williams félreértelmezte ezt az egész esetet. „Bocsánatkérést várok tőle a X-bejegyzése miatt, ami nagyon zavaró volt a számomra, a családom és a klubom számára is” – fűzte hozzá Zoran Mikes.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?