Magyar lenne a világ „legszőrösebb szívű” kapusa?

„Világhírnévre” tett szert Senkó Zsombor, a magyar másodosztályos Diósgyőr kapusa azzal, hogy hétfő este – kétszer is – elrontotta az 5 éves Varga Énok születésnapját, aki testvére ölében, sírva hagyta el a Hidegkuti Nándor Stadion gyepét.  

Az MTK–Diósgyőr másodosztályú rangadó második félidejének kezdőrúgását egy születésnapos kisfiú, Varga Énok végezhette el.  

Az MTK-mezbe öltözött kissrác nemcsak úgy belepöccintett egyet a labdába, ahogyan azt szokták, hanem meglódult, és végigvezette a diósgyőri térfélen, egészen Senkó kapujáig, majd futtából, a tizenhatoson belülről rálőtte.

Minden normális kapus ilyenkor árnyékra vetődik, megkoszorúzza a szülinapos gyerek örömét. És mit tett Senkó Zsombor? Lezser, hanyag, már-már unott mozdulattal, lábbal védett. A kisfiúnak volt lélekjelenléte, a kirúgott labdát begyújtötte, ismét rávezette a DVTK kapujára és ismét tüzelt. Senkó most se volt rest, ezt a lövés is kivédte, majd unottan messzire elrúgta a labdát.

Varga Énokot a bátyja vitte le a karjában, a kisfiú a könnyeivel küszködött. 

Senkó Zsombor végül négy gólt kapott az MTK-tól, a budapesti csapat 4-2-re nyerte meg a mérkőzést.

A szőrös szívű kapus tette felkerült azz egyik videomegosztó portálra, ahol a kommentelőket is megosztotta Senkó Zsombor hozzáállása. Egyesek szerint bunkón viselkedett azzal, hogy elrontotta egy szülinapos kisfiú örömét, mások viszont az MTK részéről volt sportszerűtlenség, hogy egy szurkolójukkal gól akartak rúgatni ellenfelük kapusának. Utóbb az is kiderült, hogy Senkó az edzője utasítására nem engedte be a labdát. 

A történtek után a a Diósgyőr vezetősége kapott észbe elsőként, a miskolci klub felvette a kapcsolatot Varga Énok szüleivel és meghívta a családot a DVTK következő hazai mérkőzésére, ahol a kis Énok elvégezheti a kezdőrúgást.

És remélhetőleg végre gólt lőhet Senkó Zsombornak... 

Kapcsolódók

Kimaradt?