Budapest Honvéd–Mezőkövesd döntőt rendeznek a labdarúgó Magyar Kupában

A Budapest Honvéd és a Mezőkövesd játszhatja a finálét a labdarúgó Magyar Kupában jövő szerdán, mivel az elődöntő keddi visszavágóin ez a két csapat vívta ki a továbbjutás.

A Honvéd gól nélküli döntetlen és hosszabbítást követően 11-es csatában 5–4-gyel ejtette ki a másodosztályból feljutott MTK Budapest együttesét a Puskás Arénában (a tavaly novemberben felavatott Puskás Arénában ez volt az első klubok közötti mérkőzés, ráadásul az első tétmeccs). A Honvéd tavaly is döntős volt, és ha idén nyerne, nyolcadik kupagyőzelmét könyvelhetné el.

A Mezőkövesd 3–3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal búcsúztatta a címvédő MOL Fehérvárt, és története során először jutott a kupadöntőbe. A borsodiak a hazai 1–1-es döntetlen után idegenben szerzett több góllal léptek a fináléba.

A döntőt jövő szerdán romániai idő szerint 20 órától a Puskás Arénában rendezik.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó: MOL Fehérvár FC–Mezőkövesd Zsóry FC 2–2, gólszerzők: Hodzic (63.), Stopira (86.), illetve Zivzivadze (8.), Pekár (54.); továbbjutott: a Mezőkövesd 3–3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal. Budapest Honvéd–MTK Budapest (NB II) 0–0, továbbjutott: a Honvéd 11-esekkel, 5–4-gyel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?