Kamuti Jenő újrázhat a Nemzetközi Fair Play Bizottság élén

A hétvégén Budapesten tartja tisztújító közgyűlését a Kamuti Jenő vezette Nemzetközi Fair Play Bizottság. A végrehajtó testület pénteken ülésezik, az elnökválasztást szombaton tartják.

Kamuti Jenő az MTI érdeklődésére elmondta, tudomása szerint jelenleg ő az egyetlen jelölt az elnöki posztra. Ha ismét megválasztják, az ötödik ciklust kezdhetné meg a bizottság élén.

„Az elmúlt években elértük azt, hogy nagy tekintélyű szervezetté vált a fair play bizottság, amit többek között az is bizonyít, hogy az idei olimpián, Rióban a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal közösen rendezhettünk kiállítást – mondta Kamuti Jenő az MTI-nek. – Kikérik a véleményünket minden etikai kérdésben, így például akkor is megkérdeztek minket, amikor arról volt szó, hogy az orosz sportolókat részlegesen vagy kivétel nélkül tiltsák-e el a riói részvételtől."

Kamuti hozzátette: a fair playnek az élet minden területén meg kell nyilvánulnia, a sport pedig eszköz a társadalom jobbá tételére. Utóbbit illetően ugyanakkor komoly problémaként említette a doppingolást, a tiltott fogadásokat és a politika befolyását az olimpiai mozgalomra. A tőrvívóként olimpiai ezüstérmes, csapatban világbajnok sportember 2000 óta irányítja a több szervezet, köztük az UNESCO által 1963-ban létrehozott, a NOB által elismert és támogatott bizottságot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?