Férfi kosár Európa Kupa: „megverte magát” a Kolozsvári U-BT

Fotó: Kolzosvári U-BT/Manases SándorMegnyert meccset vesztett el a Kolozsvári U-BT: az Egyetemisták a férfi kosárlabda 7Days Európa Kupa A-csoportjának 9. fordulójában szerda este három negyeden keresztül vezettek a német ratiopharm Ulm csapata ellen a BT Arénában, majd az utolsó játékrészben összeomlott a játékuk, és három pontos vereséget (81-84) szenvedtek.

Remekül kezdett Mihai Silvășan csapata a német ratiopharm Ulm ellen a 7Dats Európa Kupa A-csoportjának 9. fordulójában, a fekete-fehérek Andrija Stipanovic és Karel Guzman kosaraival magukhoz ragadták a vezetést. Kedvenceik jól játékát látva a BT Aréna közel 6 ezres nézőközönsége „elengedte magát”, megtapsolta a kosarakat, időkérések alkalmával táncikált a karácsonyi dallamokra és fotózkodott a gyerekeket szórakoztató Mikulással. Úgy tűnt, hogy minden adott a győzelemhez.

Senki nem kapott a szívéhez, amikor Robin Christennek elsüllyedt az első triplája, hiszen az U-sok is becsülettel termelték a pontokat.

Silvășan ezen a mérkőzésen kezdőként számított Kuti Nándorra, akinek első látásra az Ulm támadásainak megállításában szánt szerepet a kolozsvári szakmai stáb. A sepsiszentgyörgyi játékos támadásban is hasznosnak bizonyult, szünetig 5 pont állt a neve mellett.

Az U-BT az első negyedben fokozatosan növelte előnyét, 10 perc után 24-14-et mutatott az eredményjelző tábla. Ez a különbség aztán „beállt” a következő 20 percre, szünetben 44-34, a harmadik negyed végén pedig 65-55 volt az állás. A németeknél Christen 100 százalékos hatékonysággal játszott, de ekkor még senki se aggódott, hiszen semmi se előlegezte meg azt, ami az utolsó 10 percben történt.

A zárófelvonás egy Cristen triplával indult, majd a következő hazai támadásnál Leo Meindl kosara kipördült a gyűrűből. A németeknél egyre nagyobb szerepet kapott a Real Madrid akadémiájáról szerződtetett Juan Nunez, aki a következő vendégtámadásnál „megcsinálta” Sztefan Bircsevicset és -5-re faragta az Ulm hátrányát. Nemanja Gordics két kosarára jön válasz a másik oldalról – természetesen egy Christen tripla, a német már 25 pontnál járt – így az állás 71-69-re módosult.

A következő percekben az idegek harcát láthattuk a pályán, mindkét csapat 4-4 büntetőt értékesített, így maradt a 2 pontos hazai előny (77-75). A németek Nunez kosarával először egyenlítettek (77-77), de Guzman két büntetőjével ismét az U-BT vezetett. Bircsevics technikai faultja miatt dobtak egyet a németek, 79-78-nál a vezetésért támadtak. Joshua Hawley triplájával ez össze is jött nekik, de Guzman atlétikus kosarával ismét döntetlen volt az állás.

A német kispad időt kért, majd a következő támadást a fiatal Nunezre játszották ki, aki Richardról elsüllyesztett egy triplát és az Ulm 11.5 másodperccel a vége előtt először vezetett 3 ponttal (81-84).

A kolozsváriak időt kértek, de Richard hárompontos kísérlete nem ment be, így az utolsó negyedet 29-16-ra megnyerő németek megfordították a mérkőzést és győztesen hagyták el a BT Aréna játékterét.

A 7Days Európa Kupa csoportkörének felénél a Kolozsvári U-BT 3 győzelemmel és 6 vereséggel a 9. helyet foglalja el. A tavaszi szezonban mindenképpen fel kell javulniuk az Egyetemistáknak, ha el akarják csípni az egyenes kieséses szakaszra feljogosító első nyolc hely valamelyikét.

Férfi kosár 7Days Európa Kupa, A-csoport
Kolozsvári U-BT - ratiopharm Ulm 81-84 (24-14, 20-20, 21-21, 16-29)
BT Aréna, 5844 néző
Kolozsvári U-BT: Guzman (9), Sanders (4), Kuti (5), Gordics (10), Stipanovic (9), Bircsevics (10), Cate (13), Meindl (8), Richard (13)
ratiopharm Ulm: Dos Santos (6), Paul (10), Christen (26), Langenfeld, Nunez (9), Hawley (7), Jallow (21), Zugics (1), Fuchs (2), Dorn (2)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?