Férfi kosár Európa Kupa: a Velence nem „süllyedt el” Kolozsváron

Fotó: U-BT/Manases SándorTúl kemény diónak bizonyult a Kolozsvári U-BT számára az Umana Reyer Venezia csapata a férfi kosárlabda 7Days Európa Kupa 3. fordulójában, az olasz csapat – bár két vereséggel érkezett a Szamos-parti BT Arénába – az első három negyedben összegyűjtött 8 pontos előnyéből csak hármat „adott le” és ezzel 85-80-ra nyerni tudott.

Jelezte az Umana Reyer Venezia játékerejét, hogy az olasz bajnokság hétvégi fordulójában 8 ponttal legyőzte a stabil Euroliga-résztvevő Olimpia Milanót. A velenceiek ugyanakkor két vereséggel indítottak Európa Kupában, így mindenképpen javítani szerettek volna Kolozsváron.

Az U-BT a franciaországi idénnyitó veresége után múlt héten hazai pályán nyerni tudott a Cedevita  Olimpija Ljubljana ellen, így joggal remélhette a mintegy 6700 néző – kevésbé a kolozsvári kiszállást bevállaló négy olasz - , hogy Mihai Silvășan csapata újabb győzelmet ünnepelhet.

A 3. percben még az Egyetemisták vezettek 6-2-re, de az Umana Reyer Venezia fokozatosan ráerőltette akaratát a hazaiakra és az első negyed végén 18-21-et mutatott az eredményjelző tábla.

Michael Bramos távoli dobásainak, valamint Derek Willis ponterős palánk alatti játékának köszönhetően az U minden felzárkózásai kísérletei csődöt mondta, a vendégek a második negyedet is behúzták, és a szünetben 33-40-nel vezettek.

Az U-nak nagyon hiányoztak Sztefan Bircsevics kosarai. Az előző, Cedevita elleni mérkőzésen a szerb légiós csapata legjobbja volt, de közben a Nagyszebeni CSU elleni mérkőzésen lesérült. A velenceiek ellen ugyan vállalta a játékot, többször is próbálkozott, de hárompontos kísérletei rendre kipördültek. Az U legjobbja ilyen körülmények között Leonardo Meindl és Andrija Stipanovic voltak, akik vitték a hátukon a csapatot, amikor senki másnak nem ment a játék. A harmadik negyedet „csak” 19-18-ra nyerték az olaszok, de az első félórában látottak alapján kevesen bíztak abban, hogy a 8 pontos hátrányt még le lehet dolgozni.

A nézők űzték, hajtották a csapatot, voltak a negyedik játékrészben olyan pillanatok, amikor – mínusz 4-nél – megvalósíthatónak tűnt a comeback, de egy apró hiba, vagy olasz kosár megtörte lendületet. Az U az utolsó negyedet 29-26-ra megnyerte, de ez csak a végeredmény szorosabbá tételéhez volt elég.

Férfi kosárlabda Európa Kupa, 3. forduló

  • Kolozsvári U-BT-Umana Reyer Venezia 80-85 (18-21, 15-19, 18-19, 29-26)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?