Férfi kosár Európa-kupa: a szlovén bajnok lesz a Kolozsvári U-BT első hazai ellenfele

A kolozsvári hangulatról már Európában is beszélnekSzintet lépett a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabda csapata, az Egyetemisták a tavalyi – minden elvártást felülmúló – Bajnokok Ligája szereplésük után bebocsátást nyertek az Euroliga „előszobájának” számító 7Days Európa Kupába.

Mint írtuk, a selejtezőből érkezett U-BT tavaly csoportját, majd középdöntős csoportját is megnyerve kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, ahol 2-1-es vereséget szenvedett a később bronzérmes MHP Riesen Ludwigsburg csapatától.

A minden elvárást felülmúló menetelésre felfigyelt a legjobb európai klubcsapatokat tömörítő Euroliga is, és jóváhagyták a kolozsváriak indulási szándékát az Euroliga égisze alatt működő Európa Kupában. Ez utóbbi sorozat győztese a következő évben indulhat a többnyire zárt rendszerben működő Euroligában.

A lebonyolítási rendszer szerint két 10 csapatos csoportot alakítottak ki, így a Kolozsvári U-BT minimum 18 európai mérkőzést – közöttük 9 hazait - fog lejátszani a következő hónapokban.  A csoportokból 8-8 csapat jut az egyenes kieséses szakaszba, így Mihai Silvășan alakulatának csak két ellenfelét kell megelőznie a tabellán a továbbjutás érdekében.

Az U-BT múlt héten Franciaországban kezdte meg szereplését, ahol a fekete-fehérek 3 pontos vereséget (85-88) szenvedtek a Mincidelice JL Bourg en Bresse csapatától. Ez utóbbiak kedden második mérkőzésüket is lejátszották Velencében, ahol 79-73-as győzelmet arattak az Umana Reyer ellen és két sikerükkel vezetik az A-csoportot.

A kolozsváriak  szerda este 19:30 órai kezdettel a szlovén Cedevita Olimpija Ljubljanát látják vendégül a Szamos-parti BT Arénában. A hét elején kérdéses volt, hogy sikerül-e megrendezni a mérkőzést, ugyanis a szlovének táborában felütötte a fejét a koronavírus, kérdéses volt, hogy el tudnak-e utazni Kolozsvárra, lesz-e elegendő bevethető játékosuk. Az legfrissebb hírek szerint keretük négy tagját viselte meg súlyosabban a vírus, így ők nem futnak ki a 10 néző befogadására alkalmas multifunkcionális csarnok parkettájára. Amúgy épp a nézők jelenthetik a „hatodik játékost” az U-BT számára, a teltház pokoli hangulata bénítóan tud hatni az ellenfélre. Jegyek továbbra is kaphatók a mérkőzésre, itt lehet online vásárolni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?