Erste Liga: lezárult az alapszakasz, negyeddöntőben az erdélyiek

A Budapest Jégkorong Akadémia csapata végzett az alapszakasz negyedik helyén az Erste Ligában, miután 4-3-ra legyőzte a vendég Újpestet a zárófordulóban – számolt be az MTI.

A hírügynökség kiemelte, hogy az már korábban eldőlt, hogy a Ferencváros az első, a Brassói Corona a második, a címvédő Gyergyói HK pedig a harmadik helyről jutott a negyeddöntőbe.

Fotó: Csíkszeredai Sportklub/Facebook/archív felvétel

A BJA az alapszakasz utolsó játéknapján a pályaelőnyt jelentő negyedik helyért lépett pályára, a negyeddöntőben pedig a három pont levonással büntetett, az összetettben ötödik helyen végzett Csíkszeredai Sportklubbal játszik majd. Az Újpestiek a Gyergyóval találkoznak, a Brassói Corona a DVTK Jegesmedvék ellen folytatja, a Fradi pedig a DEAC-cal mérkőzik meg a legjobb nyolc között. Ebben a kieséses szakaszban a párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

Az alapszakasz végeredménye: 1. Ferencváros 89 pont, 2. Brassó 83 pont, 3. GYHK 81 pont, 4. BJA 75 pont, 5. Csíkszereda 72 pont (3 pont levonással büntetve), 6. UTE 69 pont, 7. DVTK Jegesmedvék 68 pont, 8. DEAC 56 pont, 9. Dunaújvárosi Acélbikák 33 pont, 10. FEHA19 31 pont.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?