Erling Haaland megdöntötte a Premier League gólrekordját

A Manchester City 3–0-ra legyőzte a West Ham Unitedet az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 28. fordulójából elhalasztott meccsén, így visszavette a tabella első helyét az Arsenaltól. A mérkőzés második gólját szerző Erling Haaland megdöntötte a PL gólrekordját.

Gyakorlatilag csak egy csapat volt a pályán Manchesterben, ahol a City 80 százalékban birtokolta labdát. De hiába ostromolta a West Ham kapuját Pep Guardiola csapata: az Angelo Ogbonna vezette vendégvédelem állta sarat, de ha mégis eltalálta a kaput a címvédő, akkor Lukasz Fabianski védett – igaz, Rodri egyszer a kapufát is eltalálta.

A fordulás után aztán megtört a jég: Rijad Mahrez szabadrúgásból tekert az ötösre, ahonnan Nathan Aké juttatta a kapuba a labdát.

A 70. percben történelmi pillanatnak lehettünk tanúi: Erling Haaland ziccerben Fabianski fölött a kapuba emelt, ezzel megszerezte a 35. bajnoki találatát. A norvég óriás Andy Cole és Alan Shearer rekordját adta át a múltnak, mint az egy PL-idény alatt a legtöbb gólt jegyző játékos. A Premier League-érát megelőzően legutóbb a Soton-legenda, Ron Davies jutott el hasonló magasságokba, a néhai walesi center az 1966–1967-es idényben 37 találatot szerzett.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?