Dakar-rali: Gyenes a 29. helyen zárta a tizenegyedik szakaszt

A brit Sam Sunderland (KTM) nyerte csütörtökön a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali tizenegyedik etapját a motorosok mezőnyében. A szatmárnémeti Gyenes Emánuel a 29. helyen végzett.

Az utolsó versenynap előtt az argentin Kevin Benavides (Honda) 4 perc és 12 másodperccel vezet Sunderland előtt, míg a harmadik helyen a címvédő Ricky Brabec áll, 7 perc 13 másodperces hátránnyal.

Sam Sunderland 4 óra 35 perc 12 másodperces időt futott az Al Ula és Yanbu közötti, 511 kilométeres mért szakaszon. Őt a chilei Pablo Quintanilla (Husqvarna) és az argentin Kevin Benavides (Honda) követte 2:40, illetve 6:24 perces hátránnyal.

A szakasz meglepetése, hogy az összetettben az ötödik helyen motorozó spanyol Joan Barreda Bort (Honda) a 267. kilométernél üzemanyag nélkül maradt, és kénytelen volt feladni a versenyt.

Gyenes Emánuel a 29. helyen zárta a tizenegyedik szakaszt, 1:03:58 órás hátránnyal. Összetettben a 24. helyen áll, 8:21:26 órás hátránnyal, a szervizcsapat nélkül induló pilóták (Malle Moto) kategóriájában pedig a második, itt 01:09:11 órás hátránya van az első helyen álló litván Arunas Gelazninkashoz képest, akit vélhetően már nem tud beérni. A Maraton kategóriában szintén a második pozíciót foglalja el a szatmárnémeti versenyző, Tosha Schareina (Spanyolország) mögött, 4:54:54 órás hátránnyal.

Pénteken kerül sor a tizenkettedik (utolsó) etapra, a Yanbu és Jeddah közötti 452 km-es távból 225 km-t tesz ki a mért szakasz. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?