Dakar-rali: Kevin Benavides nyerte a kilencedik etapot

Az argentin Kevin Benavides (Honda) nyerte a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali kilencedik etapját a motorosok mezőnyében. A szatmárnémeti Gyenes Emánuel a 26. helyen végzett.

Kevin Benavides 4 óra 49 perc 15 másodperc alatt teljesítette a 465 kilométeres távot. 1:34 perces lemaradással a második helyen a chilei Jose Igancio Cornejo Florimo (Honda) futott be, aki így megerősítette vezető pozícióját összetettben, miután az ausztrál Toby Price (KTM) sérülés miatt feladta a versenyt. A harmadik helyen a francia Adrien van Beveren (Yamaha) végzett 13:52 perces hátránnyal. A kilencedik versenynap előtt összetettben a második helyet elfoglalo Price nagyot bukott az etap 155. kilométerénél, és súlyosan megsérült a bal karja és a válla. A versenyzőt helikopterrel a tabuki kórházba szállították. Megsérült a keddi versenynapon a győztes Kevin Benevides testvére, Luciano Benevides (Husqvarna) is, akit szintén helikopterrel vittek kórházba. Összetettben jelenleg Cornejo vezet, őt Kevin Benavides (11:24 perces hátrány) és a spanyol Joan Barreda Bort (Honda, 29 perc hátrány) követi. Utóbbi kedden az ötödik helyen zárt.

#Dakar2021 Stage 9 Neom -Neom ???? 465 km special stage, 114 km liaison. I think today we had around 400 km just in...

Közzétette: Emanuel Gyenes - Mani – 2021. január 12., kedd

A szatmárnémeti Gyenes Emánuel (KTM) a 26. helyen ért célba, 1 órával és 51 másodperccel a győztes után. A szervizcsapat nélkül induló pilóták (Malle Moto) kategóriájában az első helyen végzett kedden. Összetettben a 25. helyen áll, 06:36:25 órás lemaradással, a Malle Moto kategóriában pedig második, a litván Arunas Gelazninkas után (43:33 perc hátrány). A Maraton kategóriában szintén a második pozíciót foglalja el a szatmárnémeti versenyző, Tosha Schareina (Spanyolország) mögött.

Szerdán a Neom és Al Ula közötti 583 kilométeres táv vár a versenyzőkre, ebből 342 km a mért szakasz.

(Címlapfotó forrása: Facebook/Gyenes Emánuel)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?