Dakar-rali: a 40. helyen zárta Gyenes a hatodik szakaszt

A spanyol Joan Barreda Bort (Honda) nyerte pénteken a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali hatodik etapját a motorosok mezőnyében. A szatmárnémeti Gyenes Emánuel a 40. helyen végzett.

Az Al Qaisumah és Ha'il közötti 618 kilométeres táv 448 kilométeres mért szakaszát 3 óra 45 perc 27 másodperces idővel nyerte a spanyol versenyző. Mindössze 13 másodperccel maradt le tőle a második helyen befutó botswanai Ross Branch (Yamaha), a harmadik helyen pedig az ausztrál Daniel Sanders (KTM) végzett, 53 másodperces hátránnyal.

Összetettben a pénteken hetedik helyen befutó ausztrál Toby Price (KTM) vezet, 2:26 perccel Benavides előtt, az ideiglenes dobogó harmadik helyén a chilei Jose Ignacio Cornejo áll 2:57 perces hátránnyal.

A szatmárnémeti Gyenes Emánuel (KTM) a 40. helyen ért célba, 59 perccel és 42 másodperccel a győztes után. Összetettben a 31. helyen áll, 04:01:39 órás lemaradással.

Gyenes a harmadik helyen áll a szervizcsapat nélkül induló pilóták (Malle Moto) kategóriájában, 43:09 hátránnyal az éllovas olasz Maurizio Gerinihez képest, akit a litván Arunas Gelazninkas követ.

A Maraton kategóriában a második helyre jött fel a szatmárnémeti versenyző 2:17:12 órával a spanyol Tosha Schareina mögött.

Szombaton pihenőnap, a verseny vasárnap folytatódik a Ha'il és Sakaka közötti 618 kilométeres távval, ebből 471 kilométer a mért szakasz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?