Dakar-rali: a 36. helyen zárta Gyenes Emánuel az első szakaszt

Az ausztrál Toby Price (KTM) nyerte vasárnap az idén is Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali első etapját a motorosok mezőnyében. A szatmárnémeti Gyenes Emánuel a 36. helyen végzett.

A Dzsidda és Bisha közötti 623 km-es táv 227 km-es mért szakaszát 3 óra 18 perc 26 másodperces idővel teljesítette az ausztrál versenyző. 31 másodperccel maradt le tőle a második helyen befutó argentin Kevin Benavides (Honda), a harmadik helyen pedig az osztrák Matthias Walkner (KTM) végzett, 32 másodperces hátránnyal.

Az Autonet Motorcyle Team pilótája, Gyenes Emánuel a 36. helyen ért célba 41 perccel és 54 másodperccel a győztes után.Fotó: Román Motorkerékpáros Szövetség

A szervizcsapat nélkül induló pilóták (Malle Moto) kategóriájában rajthoz álló 36 éves szatmárnémeti versenyző egy nappal korábban, a verseny dzsiddai prológjában, amelyet a címvédő Ricky Brabec (Honda) nyert a spanyol Joan Barreda Bort (Honda) és az ausztrál Daniel Sanders (KTM) előtt, 33.-ként ért célba.

A ralin 11-ik alkalommal induló Gyenes azt tűzte ki célul, hogy dobogós legyen a Malle Motor kategóriában, és ott legyen az összetett verseny első harminc helyezettje között.

Hétfőn a 685 kilométerre lévő Wadi Ad-Dawasir a cél, a teljesítendő mért szakasz hossza 457 kilométer.

A Dakar-rali tíz év után, 2019-ben költözött Dél-Amerikából Szaúd-Arábiába.

Kapcsolódók

Kimaradt?