Szalay Balázsék az 52. helyen, Gyenes Emánuel a 33. helyen áll a prológ után

A Szalay Balázs, Bunkoczi László magyar páros az 52. helyen áll a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali szombati első szakasza, a 11 kilométeres dzsiddai prológ után. A szatmárnémeti Gyenes Emánuel 33. lett a motorosok között.

A tereprali-verseny honlapja szerint az Opel Dakar Team kettőse, Szalay Balázs és Bunkoczi László 1:38 perces hátrányban van az élen álló Nasszer al-Attijah, Matthieu Baumel katari, francia duóhoz képest.

A kamionosok között a Darázsi Zsolt, Thierry Pacquelet, Geoffrey Thalgott magyar, francia hármas 29., a Fazekas Károly, Horn Albert Péter, Csákány Péter trió 44. lett a nyitányon. Előbbi egység hátránya 2:42, utóbbié 11:40 perc az éllovas fehérorosz hármashoz képest.

Az Autonet Motorcycle Team szatmárnémeti motorosa, a KTM-mel versenyző Gyenes Emánuel a 33. helyen ért be a célba. A 11. Dakar-raliján szereplő Gyenes 7 perc négy másodperces időt ért el.

A mezőny 13 szakaszon 7658 kilométert tesz meg a január 15-én sorra kerülő dzsiddai befutóig. A Dakar-ralit 1979-ben rendezték meg először Párizs és a névadó szenegáli főváros között, utána viszont Európán és Afrikán kívül is több országban került rá sor, nem egyszer volt már Dél-Amerika a helyszín, a tavalyi viadalt pedig a mostani házigazda, Szaúd-Arábia bonyolította le.

Eredmények, prológ, Dzsidda, 11 km, autósok:
1. Nasszer al-Attijah, Matthieu Baumel (katari, francia, Toyota) 5:48 perc
2. Brian Baragwanath, Taye Perry (dél-afrikai, Century) azonos idővel
3. Jaszid al-Radzsi, Dirk von Zitzewitz (szaúd-arábiai, német, Toyota) 8 másodperc hátrány
...52. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Dakar Team) 1:38 perc hátrány

motorosok:
1.Ricky Brabec (amerikai, Honda) 6:01 perc
2. Joan Barreda Bort (spanyol, Honda) 6 mp h.
3. Daniel Sanders (ausztrál, KTM) 13 mp h.
...33. Gyenes Emánuel (romániai, KTM) 1 p 3 mp h.

(A nyitókép forrása: Gyenes Emánuel Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?