Dakar-rali: a szatmárnémeti Gyenes Emánuel idei legjobb etapját zárta

A spanyol Joan Barreda (Honda) nyerte szerdán az idén Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali tizedik etapját a motorosok mezőnyében. A szatmárnémeti Gyenes Emánuel a 14. helyen végzett.

Barreda 2 óra 11 perc 42 másodperces időt futott a Haradh és Shubaytah közötti, összesen 608 kilométeres távolság 345 kilométeres mért szakaszán (a távolságot az erős szél miatt 534 kilométerről csökkentették 345-re). Őt az összetett versenyt vezető amerikai Ricky Brabec (Honda), és az argentin Kevin Benavides (Honda) követte 1:07, illetve 2:31 perces hátránnyal.

A szatmárnémeti Gyenes Emánuel (Autonet Motorcyle Team) idei legjobb etapját zárta, a 14. helyen ért célba, 24 perccel és 09 másodperccel a győztes után. 'Mani' a szerelő nélküli (malle moto) kategóriában megnyerte ezt a futamot.

Összetettben továbbra is az egyesült államokbeli Ricky Brabec (Honda) vezet, a második helyen a chilei Pablo Quintanilla (Husqvarna - 25:44 perc hátrány), a harmadikon pedig a spanyol Joan Barreda (Honda, 27: 09) áll. A címvédő ausztrál Toby Price (KTM - 28:33) a negyedik helyre csúszott vissza. Gyenes összetettben a 29. helyre jött fel, 7:02:26 órás hátránnyal, és jelentős előnnyel vezeti a malle moto kategóriát, a második helyen lévő Florent Vayssade-nak (Franciaország) 1:38:55 órás hátránya van.

Szerdán kerül sor a tizenegyedik (utolsó előtti) szakaszra, a Shubaytah és Haradh közötti 379 kilométeres távolságon.

Kapcsolódók

Kimaradt?