Dakar-rali: Az egyesült államokbeli Ricky Brabec (Honda) nyerte a hatodik szakaszt

Az egyesült államokbeli Ricky Brabec (Honda) nyerte az idén Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali hatodik etapját a motorosok mezőnyében. A szatmárnémeti Gyenes Emánuel a 34. helyen végzett.

Brabec, aki második szakaszgyőzelmét érte el idén, 4 óra 36 perc 28 másodperces időt összesített a Ha'il és Rijád közötti, összesen 830 kilométeres táv 477 kilométeres mért szakaszán. Őt a spanyol Juan Barreda (Honda) és az osztrák Matthias Walkner (KTM) követte 1:34 perces, illetve 2:45 perces lemaradással.

A szatmárnémeti Gyenes Emánuel (Autonet Motorcyle Team) a francia Benjamin Melot mögött, másodikként futott be a 'malle motor' (szerelő nélkül versenyzők) kategóriájában. Gyenes egyébként vezeti ezt a kategóriát, 1:01:49 órás előnye van a francia Florent Vayssade-hoz képest.

 

Összetettben továbbra is az egyesült államokbeli Ricky Brabec (Honda) vezet, a második helyen a chilei Pablo Quintanilla (Husqvarna - 20:56 perc hátrány), a harmadikon az ausztrál Toby Price (KTM - 25:39 perces hátrány) áll. Gyenes összetettben a 33. helyre jött fel, 5:36:36 órás hátránnyal.

A szombat szünetnap lesz Rijádban, a Dakar-rali második része a Rub Al-Jali sivatagban kezdődik.

(Címlapfotó forrása: RallyZone/Gyenes Emanuel Facebook-oldala

Kapcsolódók

Kimaradt?